Ядките са изключително полезни, стига да ги консумираме умерено. Препоръчителният дневен прием е една шепа.
Ядките кашу съдържат много по-малко мазнини, отколкото бадемите, орехите и фъстъците.
С консумацията на кашу можете да набавите на организма си така полезните минерали като калций, калий, натрий, магнезий, желязо, мед, цинк, манган и селен. Не по-малко важно е и наличието на ненаситени мастни киселини омега-3 в ядките на кашуто.
Установено е, че в кашуто се съдържат вещества, които неутрализират и потискат размножаването на бактериите, които разрушават зъбния емайл.
ЕТО ЗАЩО ТРЯБВА ДА ВНИМАВАМЕ С ЯЙЦАТА
Тези ядки са много полезни и като профилактично средство при кожни проблеми.
Кашуто притежава антисептични, тонизиращи, антибактериални и антимикробични свойства. То също така е и с ниска алергенност.
Консумацията на кашу, освен че е здравословна и благоприятна за организма, спомага за концентрацията и храносмилането.