Ето какво ни показва цвета на храната, която ядем


Ето какво ни показва цвета на храната, която ядем
Снимка: iStock

Ние сме това, която ядем. Именно затова трябва да подбираме внимателно менюто си и да се стараем да ядем повече плодове и зеленчуци.

А какво всъщност ни показва цвета на храната, разберете сега:

Червената храна ускорява кръвообращението, създава топлина, притежава ян енергия (според китайската медицина) и загрява тялото, включително ръцете и краката.

Оранжевата храна действа антиспазматично и е отлична при болки и спазми. Подсилва белите дробове в замърсена околна среда. В емоционално отношение тя ви отваря към радост и експанзивност. Подобрява жизнеността и умствената яснота.

Жълтата храна стимулира движението, което ви кара да сте по-бързи сутрин. Укрепва нервите, подобрява храносмилането, облекчава запека.

Синята храна е полезна при главоболие, при духовна и умствена работа. Тя е с ин енергия (според китайската медицина) и охлажда.

Зелената храна прочиства кръвта, има бактерицидно действие и е естествен транквилант. Има редица хранителни качества.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама