Ние сме това, която ядем. Именно затова трябва да подбираме внимателно менюто си и да се стараем да ядем повече плодове и зеленчуци.
А какво всъщност ни показва цвета на храната, разберете сега:
Червената храна ускорява кръвообращението, създава топлина, притежава ян енергия (според китайската медицина) и загрява тялото, включително ръцете и краката.
Оранжевата храна действа антиспазматично и е отлична при болки и спазми. Подсилва белите дробове в замърсена околна среда. В емоционално отношение тя ви отваря към радост и експанзивност. Подобрява жизнеността и умствената яснота.
Жълтата храна стимулира движението, което ви кара да сте по-бързи сутрин. Укрепва нервите, подобрява храносмилането, облекчава запека.
Синята храна е полезна при главоболие, при духовна и умствена работа. Тя е с ин енергия (според китайската медицина) и охлажда.
Зелената храна прочиства кръвта, има бактерицидно действие и е естествен транквилант. Има редица хранителни качества.