Ден без асансьори за втора година


 Ден без асансьори за втора година
Снимка: iStock/Guliver

Европейската инициатива Ден без асансьори ще се проведе за втора поредна година на 13 май 2016 г. (петък).

Проектът в България се организира от сдружение BG Бъди активен, координатор на кампанията NowWeMOVE и ще се проведе в цялата страна. В събитието ще се включат хора, компании и институции от десетки европейски държави, като символично затворят асансьори и ескалатори и поканят всички желаещи да изберат стълбите.

Главната цел на Ден без асансьори е да съсредоточи общественото внимание върху значението на физическата активност и да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. Събитието е част от кампанията NowWeMOVE, която промотира ежедневната физическа активност и спорт за всички. 

През 2015 г. близо 300,000 българи избраха стълбите вместо асансьора, 

Всички дейности, част от Ден без асансьори, са доброволни, а достъпът до асансьорите и ескалаторите ще бъде гарантиран за хора с увреждания, намалена подвижност, заболявания и такива, които не желаят да участват в кампанията. Повече информация за кампанията NowWeMOVE и Европейския ден без асансьори може да откриете на bgbeactive.org. Всички желаещи могат да попълнят форма за заявка за участие тук.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама