Чесънът е много полезен, но ето кой НЕ трябва да го яде


Чесънът е много полезен, но ето кой НЕ трябва да го яде
Снимка: iStock

Чесънът е пълен с антиоксиданти като алицин и алин. Проучване на Института за медицински изследвания показа, че зрелият чесън е отлично средство срещу гъбични и вирусни заболявания.

Богат е на минерали и хранителни вещества, помага при настинки и отравяния, както и защитава тялото от ракови клетки

Вижте още: Тези храни всъщност ви правят по-гладни

Въпреки многобройните си здравословни ползи, има случаи, когато чесънът трябва да се избягва.

Ето кой и кога трябва да избягва консумацията на чесън:

1. Хора, страдащи от диария

Пациентите, страдащи от диария, трябва да избягват суровия чесън, тъй като неговият състав може да стимулира червата и да доведе до хронично възпаление и оток.

Вижте още: Страдате от липса на концентрация, ето какви са причините

2. Хора, приемащи антикоагуланти

Чесънът има естествени антикоагулантни свойства и не трябва да се комбинира с антикоагуланти – лекарства, използвани за лечение на проблеми с кръвообращението, които разреждат кръвта и по този начин предотвратяват образуването на съсиреци. В комбинация на такива лекарства с чесън може да се появи кървене.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама