Ако правите тези неща, ще промените живота си


Ако правите тези неща, ще промените живота си
Снимка: iStock

Всички ние се нуждаем от някаква промяна в даден момент от живота си. Да, рутината е хубава, но не бива да правим едно и също нещо много дълго време, особено ако то ни вреди по някакъв начин. А замислете се - всички имаме вредни навици. Ето защо смяната на сезоните е перфектното време да променим онова, което не ни харесва или ни кара да се чувстваме зле.

5-те неща, които ще променят живота ви

Пийте вода първо вода, а след това кафе

Пиенето на кафе на празен стомах стимулира производството на стомашно-чревна киселина, а това може да доведе до стомашно-чревни проблеми, сред които е и язвата. Затова ако искате да започнете деня си здравословно, изпийте една чаша вода и хапнете нещо малко преди да се насладите на кафето си.

Хранете се без да използвате телефона си

Ако искате да се чувствате добре, не е лоша идея да спрете да скролвате на телефона си, докато се храните. Когато сме съсредоточени върху нещо друго, не можем нито да усетим вкуса на храната, нито да разберем дали сме се сити или не. Обърнете внимание на храната и на човека, с когото я споделяте, вместо да се взирате в устройството си, то няма да издяга.

Хранене

Не пропускайте закуската

Това може да ви се струва много банално, но е наистина важно. Ако започнете да закусвате, ще забележите колко по-енергични ще се чувствате. Също така ще забързате метаболизма си, а това е важно особено ако искате да отслабнете.

Използвайте стълбите вместо асансьора

Нашите тела са направен, за да се движат и точно това е причината да изпитваме болки на различни, когато се застоим. Ако сте твърде заети и нямате време за тренировки и дълги разходки вечер, можете просто да се движите една идея повече през деня – използвайте стълбите, прибирайте се пеша от магазина или просто правете по няколко крачки на всеки час.

Отделяйте време за себе си

Отделете си час или два, в които да правите онези неща, които лично на вас ви носят удоволствие. Можете да четете книга, да си правите разкрасителни процедури или пък просто да си лежите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама