7 билки за понижаване на кръвната захар по естествен път


7 билки за понижаване на кръвната захар по естествен път
Снимка: iStock

Ако имате диабет, тялото ви не е в състояние да използва или произвежда хормона инсулин, който е необходим за поддържане на нивата на кръвната захар в здравословни граници. Ето защо, за да избегнете внезапен скок в нивата на кръвната захар, трябва да избягвате нездравословни храни и да поддържате балансирана диета. Всъщност трябва да помислите и за използването на билки за понижаване на нивата на кръвната захар.

1. Розмарин

Розмаринът не само помага за намаляване на теглото ви, но също така поддържа ниски нива на захар. Всъщност той също така помага за контролиране на лошия холестерол (LDL) и повишаване на добрия холестерол (HDL) в тялото.

2. Женшен

Женшенът има силни имуностимулиращи свойства и също така е антидиабетично. Намалява скоростта на усвояване на въглехидратите в организма. Женшенът също така стимулира производството на инсулин от панкреаса. А повишеният инсулин помага на кръвната захар да навлезе в клетките на тялото, за да може да се трансформира в енергия.

Вижте още: 10 фактора, които влияят на кръвната захар

3. Гурмар

От незапомнени времена тази билка се използва в аюрведично лечение на диабет в Индия. Съдържа гимнемични киселини, които блокират вкусовите пъпки на езика да реагират на сладки храни. Това помага при контрола на глада за захар. Билката също така помага за отстраняването на излишната глюкоза от кръвния поток.

4. Градински чай

Градинският чай помага за понижаване на нивата на кръвната захар, особено когато се приема на празен стомах. Включването на градински чай в диетата повишава секрецията на инсулин и помага при управлението на диабета. Чаят е чудесен начин да го приемате.

Вижте още: Симптоми, че имате висока кръвна захар и трябва да вземете мерки

5. Алое вера

Много хронични заболявания като диабет, са причинени от възпаление в тялото. А алое вера лекува диспепсия и намалява възпалението в тялото.

6. Джинджифил

Подобрява инсулиновата чувствителност на организма и спомага за увеличаването на инсулиновата секреция.

7. Сминдух

Кожни и стомашни проблеми са лекувани със семена и билка от сминдух. Това растение също помага при лечението на метаболитни проблеми. Може да причини намаляване на нивата на кръвната захар и лечение на диабет.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама