6 неподозирани причини за увеличено окосмяване по лицето ви


6 неподозирани причини за увеличено окосмяване по лицето ви
Снимка: Istock

Всички ние независимо дали сме мъже или жени имаме светъл мъж по лицето. При някой дами обаче има силно окосмяваме, което в повечето случаи е свързано с хормонални проблеми.

Днес ви представяме 6 неподозирани фактора, които увеличават окосмяването по лицето при жените:

1. Касови бележки

Косовите бележки, които обикновено получаваме в супермаркета, съдържат бисфенол А , който е от 250 до 1000 пъти повече от количеството в консервираната храна.

Вашето тяло може да абсорбира този опасен химикал през кожата и след като попадне в тялото ви, може да засегне репродуктивното ви здраве и ендокринната ви система, което от своя страна може да доведе до повече нежелано окосмяване. Бисфенол А може да се намери в различни продукти, включително бутилки за вода, салфетки и тоалетна хартия, но много производители го премахват от продуктите си и ги маркират като „без BPA“.

2. Излишни килограми

Наднорменото тегло увеличава шансовете ви да получите нежелано окосмяване по брадичката или горната устна.

3. Честа консумация на риба

Въпреки че добавянето на сьомга към вашата диета е чудесен начин да получите повече протеини, честата ѝ консумация всъщност може да допринесе за растежа на космите по лицето. Доказано е, че мазната риба, като сьомга и скумрия, повишава тестостерона при жените, а при по-високото от нормалното ниво на този хормон може да причини прекомерното окосмяване по лицето.

4. Кафе

Сигурно бабите са ви казвали, че ако пиете кафе ще ви порастат мустаци и без да са лекари са били напълно прави.

Проучванията показват, че редовното пиене на кафе само за седмици може да увеличи общите нива на тестостерон в тялото ви, а той както вече писахме е причина за окосмяването по лицето.

5. Стрес

Да се чувствате леко стресирани от време на време е напълно нормално, но да бъдете под често напрежение е опасно, защото може да нарушите естествения хормонален баланс на тялото си. Когато хормоните ви не работят, това се отразява на цялостното ви здраве и може да доведе до увеличаване на нежеланото окосмяване.

6. Липса на сън

Недоспиването може сериозно да повлияе на вашето благосъстояние и да причини хаос на хормоните ви. За да избегнете прекомерното окосмяване по лицето, си осигурете поне 7 часа разкрасителен сън през нощта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама