С тази тренировка ще забравите за отпуснатото дупе и целулита (ВИДЕО)


С тази тренировка ще забравите за отпуснатото дупе и целулита (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Лятото приключи, но това не означава, че трябва да спрем с тренировките, а дори напротив. Сега е времето да започнем да работим за следващото лято, а и за да изглеждаме добре през цялата година. С днешната тренировка ще забравите за отпуснатото дупе и целулита само за няколко месеца, а единственото, от което се нуждаете са дъмбели или гирички.

Тренировка за стегнато дупе

Напади с кръстосване

Вземете по един дъмбел в ръка и започнете да правите напади назад, като специфичното тук е, че трябва да кръстосате крака си, за да натоварите страничните мускули на дупето. Направете 3 серии с по 12 повторения на крак.

Хип тръст

Облегнете гърба си на лежанка или на диван, ако изпълнявате упражнението вкъщи. Сложете дъмбела в началото на бедрата си и започнете да повдигате дупето си нагоре, като в горна позиция го стегнете и задръжте за 2 секунди. Направете 3 серии с по 15 повторения от това упражнение.

Румънска тяга

Приведете се леко напред с дъмбелите в ръце и започнете да давате дупето си леко назад. Тук важното е трупът ви да стои изправен и да не свивате колената си прекалено много, така че да усещате дърпане в задните бедра. Изпълнявайте 3 серии с по 12 повторения всяка.

Обикновени напади

Последното упражнение е напади с прав крак назад. Старайте се да не го изпълнявате прекалено бързо, а да задържате в крайна позиция за 2 секунди, за да натоварите дупето повече. Направете 3 серии с по 12 повторения на крак.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама