Най-големите митове за жените и фитнеса


Най-големите митове за жените и фитнеса
Снимка: FreePik.com

От няколко години фитнесът се превърна в най-предпочитания спорт. Една от причините за тази тенденция е, че е леснодостъпен и не нужно да се съобразявате с някакъв строго определен график, което го прави особено подходящ за хора със забързано ежедневие. Към това число можем да прибавим и жените, на които отдавна вече не се гледа само като на домакини. Около женския фитнес обаче от дълго време се въртят няколко мита, в които и жени, и мъже вярват. Не смятате ли, че вече е крайно време да ги разбием?

5-те мита за жените и фитнеса

Жените трябва да тренират само дупе

Това е абсолютна грешка. Все пак дупето не е единствената привлекателна част от тялото на жената. За да изглежда добре една дама, тя трябва да развива и да тренира еднакво всички мускулни групи. Плюс това, когато един мускул се натоварва прекомерно, той в един момент спира да расте, защото няма достатъчно време за регенерация.

Вижте още: 5-те съвета, за здравословен живот, които никой не ви казва

Жените ходят на фитнес само за да се снимат

Да, в някои случаи може и да е така, но те са по-скоро единични. Жените са също толкова усърдни, колкото и мъжете, но на тях все още се гледа с недоверие, що се отнася до тренировки.

Фитнес

За да отслабнат, жените трябва да правят само кардио

Този мит е абсолютно неверен и трябва да се разбие възможно по-скоро. Да, ако започнете да се движите повече от обикновено, със сигурно ще свалите килограми, но това няма да ви направи сексапилни, а отпуснати. Много е важно да съчетавате кардиото със силови тренировки, за да получите оптимален резултат. Доста често дори кардиото не е и нужно.

Може да се отслабне само в една зона

Някога чували ли сте израза: „Искам да само в корема/бедрата, всичко друго си ми е добре“? Това няма как да се случи, защото, когато отслабваме, ние сваляме килограми навсякъде. Просто няма вълшебно упражнение, с което да стегнем само една област на тялото.

Не ви трябва тренировъчна програма

Всъщност ви трябва! Ако искате да постигате резултати, упражненията ви трябва да са съобразени с физиката, целите, начина на живот и храненето ви. Не си мислете, че ако правите тренировката, която ви е попаднала в интернет, ще постигнете някакви добри резултати.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама