И без оправдания: Супер бърза сутрешна тренировка (ВИДЕО)


И без оправдания: Супер бърза сутрешна тренировка (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Нямате достатъчно време да тренирате? От сутрин до вечер сте на работа, а вкъщи ви чакат толкова много дребни задачки, че едва смогвате? Толкова познато. Сякаш сме закърмени с подобни оправдания и каквото и да правим ни е почти невъзможно да избягаме от тях. Ако целта ви обаче е да влезете във форма, ще ви се наложи да отделяте поне по няколко минути на ден за една кратка тренировка или пък за малко ходене пеша. Замисляли ли сте се да тренирате сутрин? Какъв по-добър старт на деня от този, който започва с една бърза тренировка, която да ви събуди.

Защо да тренирате сутрин?

Според проучвания човек има най-много енергия и се чувства най-добре психически сутрин. Това е и отговорът на въпроса защо експертите предпочитат сутрешните тренировки пред вечерните. Разбира се, всичко е до навик и до това как сами научите организма си, но ако имате наистина натоварено ежедневие, по-добре пробвайте да ставате 10 минути по-рано и да се раздвижвате сутрин, отколкото да си намирате оправдания вечер.

5-минутна тренировка за весел и продуктивен старт на деня

Тренировка

Тази тренировка е ориентирана повече към упражнения, които ще тонизират цялото ви тяло, за да имате енергия и да сте активни през целия ден. Важно е да изпълнявате упражненията бавно, но правилно, за да имат възможно най-добър ефект.

Сумо клек с разтягане на ръце

Разкрачете краката си широко, като колената ви трябва да гледат навън. Докато клякате вдигайте ръцете си нагоре – надолу. Когато сте изправени ръцете трябва да са горе и обратно.

Напади настрани

Разкрачете се широко и започнете да пренасяте тежестта си първо на едната, а след това и на другата страна. Трябва да усещате напрежение и придърпване в задните си бедра.

Обратен планк с докосване на пръстите на краката

Ето още едно много добро упражнение за разтягане, което всъщност е комбинация от две. Седнете на земята, поставете ръцете си зад гърба и се оттласнете колкото можете по-нагоре, задръжте в тази позиция за 2 – 3 секунди. След това се спуснете леко до изходно положение и се опитайте да докоснете пръстите на краката си с ръце.

Mermaid stretch

Седнете на земята с леко разтворени и изпънати крака. Свийте единия крак навътре и се подпрете с ръка. Завъете се на една страна, така че опора на изпънатия крак да е вътрешната част на стъпалото и придърпайте дупето първо назад (трябва да докосвате земята с него), а после напред.

„Котка – крава“

Последното упражнение е изключително подходящо за онези от вас, които страдат от болки в гърба и кръста. Започнете, като застанете на 4 крака и стегнете максимално корема. Изпъвайте тялото си нагоре, докато вдишвате и колкото можете по-надолу, докато бавно издишвате въздуха.

Изпълнявайте всяко упражнение по 1 минута без почивка между различните упражнения и ще видите как за нула време хем ще свалите килограми, хем ще станете по-подвижни и изпълнени с енергия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама