7 начина да стегнете кожата си след отслабване или бременност


7 начина да стегнете кожата си след отслабване или бременност
Снимка: iStock

Жените, които спортуват поне 2,5 часа седмично по време на бременност, имат по-голям шанс бързо да се върнат към нормалното си тегло. Но понякога това не е достатъчно, за да видите кожата си отново стегната. Като следвате експертните съвети като част от план, имате по-голям шанс кожата ви да се върне към нормалното и да се стегне отново.

1. Поддържайте спалнята си хладна

Вярвате или не, трябва да започнете с качеството и количеството на съня, защото това се отразява на здравето и кожата ви. Има 4 основни неща, които трябва да знаете:

  • Спалнята ви трябва да е възможно най-тъмна.
  • Спалнята ви трябва да е готина. Най-добрата температура е 18,3°C. Ако ви е студено, по-добре е да използвате повече одеяла, отколкото да карате печката да работи по-усилено.
  • Без големи хранения в рамките на 2 часа преди лягане.
  • Без джаджи, докато лежите в леглото.

2. Използвайте кремове с ретиноиди

Стягащите кремове могат да помогнат на кожата ви да изглежда по-млада, но не забравяйте, че трябва да ги прилагате последователно, за да постигнете добър ефект. Лекарите препоръчват използването на ретиноиден крем за стегната кожа. Неговите производни включват витамин А, който увеличава обмяната на кожните клетки.

Вижте още: 5-те тайни на жените, които винаги са във форма

3. Ходете по 20 минути всеки ден или правете силови упражнения

Да останете активни поддържа висок метаболизъм и насища клетките с кислород. В резултат качеството на кожата ви се подобрява. Лекарите препоръчват ходене всеки ден по 20 минути, в случай че пропуснете тренировка. В същото време целенасочените упражнения за корем няма непременно да ви помогнат да стегнете кожата си, но ще ви помогнат да развиете повече мускули.

4. Правете си масаж с бадемово масло

Освен че успокоява сухата кожа, бадемовото масло може да подобри тена на кожата. Използвайте го за масаж на корема, за да удвоите ефекта. По време на тази процедура можете да използвате и стягащи кремове.

Вижте още: Ето защо Джесика Бийл изглежда защеметяващо на 42

Как да направите масажа:

  • Легнете по гръб и затоплете ръцете си. Нанесете маслото или крема.
  • Използвайте дланта на ръката си, за да масажирате целия си корем по посока на часовниковата стрелка няколко пъти.
  • След това масажирайте средната линия на корема. Започнете с гръдната кост и завършете при срамната кост.
  • Направете същите движения от лявата и след това от дясната страна на корема.
  • Продължете да масажирате с лек натиск и завъртете навън от пъпа по посока на часовниковата стрелка.
  • Продължете да масажирате до 20 минути.

5. Увийте кожата

Ако използвате прозрачно фолио за тяло у дома, за да се увивате, уверете се, че пиете достатъчно вода, особено докато тренирате. Можете да прилагате този метод за 30-90 минути заедно със стягащи кремове или лосиони.

6. Проверявайте холестерола и кортизола си

Както казахме, за да се борите с проблема с отпуснатата кожа, трябва да направите всичко като част от холистичен план. Винаги е по-добре да проверявате нивото на холестерола си, защото когато се забави, липидната бариера започва да се разпада и кожата губи влага по-бързо. Кожата ви трябва да остане хидратирана, за да стане по-стегната.

Освен това обърнете внимание на нивото на кортизола си, защото то може да покаже колко сте стресирани. Има доказателства, че високите нива на кортизол могат да причинят изтъняване и отслабване на кожата.

7. Яжте една порция постни протеини на ден

Специалистите препоръчват да се ядат 2 порции плодове, 2 порции зеленчуци и 0,75 г протеин на килограм телесно тегло на ден. Порцията протеин трябва да се побира в дланта ви, което е приблизително една порция.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама