Станаха ясни тенденциите при дамските обувки за предстоящия есенно-зимен сезон на 2024 и 2025 година


Станаха ясни тенденциите при дамските обувки за предстоящия есенно-зимен сезон на 2024 и 2025 година
Снимка: iStock

В разгара на лятото повечето от нас сме в настроение за летни модни съчетания и импровизации в индивидуалния си стил. За някои обаче сега са месеците, през които не сандалите, а топлите затворени обувки са на фокус. През този период от годината модните дизайнери и къщи пускат първите кадри от предстоящата си есенно-зимна колекция. И макар навън да ни мъчат летни горещини и всичко, от което да имаме нужда в момента е чифт сандали, със сигурност за мнозина от вас ще е интересно да научат какво ще носим на краката си през идните студени дни на 2024 и 2025 година.

Всякакви вариации на ботуша като класика в есенно-зимния жанр

Докато през изминалата година се нагледахме на скосени ниски боти, през предстоящия есенно-зимен сезон ще наблегнем на по-високите модели. Дизайнерите ни предлагат страхотна пъстра палитра от ботуши естествена кожа с различни визии за всеки вкус. Дължината стига минимум до коляното, като чизмите също няма да са рядкост. Токът е дебел и стабилен. Платформата е удобна и комфортна. А шарките и декорацията – о, при тях има тотално изобилие от креативни импровизации, които ще разчупят минималистичния и семплия аутфит.

Кривият ток и асиметричния чорап

Ако трябва да обобщим накратко ключовата модна тенденция при есенно-зимните обувки тази година, ще споменем липсата на какъвто и да е баланс и строга симетрия. Особено популярен на подиума на топ марките днес беше извитият към вътрешността на ботите и ботушите ток. Асиметрията обаче присъства и във формата на горната част – чорапът – където невинаги нещата са равни, скосени по права линия и класически. Ципове, каишки и изрязаните части в задната част на обувката разчупват стила и придават нов свеж вид на съвременните есенни ботуши и боти.

Илюзия за обем с топли текстури в дизайна на дамските обувки

През идния есенно-зимен сезон марките, диктуващи модата през последното десетилетие, буквално са разчупили леда между себе си собствените си табута. Отприщена е креативност, която им позволява да бъдат далеч по-смели от миналата година. Откриваме тази свобода на духа в творческия проект както в нетипичните ярки цветове, така и в класическите за 2024/2025 топли обувки меки текстури. Ботите и ботушите пристигат „облечени“ – буквално и преносно. Те са украсени с вълна, топла изкуствена кожа, имитираща заек или лисица. Някои модели ще ви напомнят на малко позабравените гети, които съчетавахме с къси боти през студените дни.

Класическата дамска обувка през идния есенно-зимен сезон

Любопитен факт е, че през идните студени дни съвсем няма да бъдем ограничени само с боти и ботуши. Дали поради регистрираните по цял свят рекордни температури това лято, или заради желанието си да излязат от зоната си на комфорт, докато творят, дизайнерите ни предизвикват да обуем класически обувки дори през месеците ноември и декември. За да отговарят на атмосферата навън, тези модели са с интересен дизайн, от който витае духът на зимата (отново във вид на кожа, пух или вълна). Този тип обувки ще се съчетава отлично и практично с къси рокли и поли, носени с достатъчно плътни ретро и изписани с разнообразни мотиви чорапогащници.

Ако този преглед на есенно-зимната мода през 2024/2025 година ви е вдъхновила за преждевременен шопинг за идните студени дни, не се притеснявайте – има откъде да си напазарувате боти и ботуши дори сега, в разгара на лятото. Надникнете в магазин за български обувки Galdini. Тук целогодишно се продават както класически, така и актуални за сезона есенно-зимни предложения за дамите, търсещо високо качество и безупречна визия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама