Рокля според формата на тялото


Рокля според формата на тялото
Снимка: iStock

Пред лятото обичаме да носим рокли, тъй като са идеални за жегите, а и изглеждат стилно. Ето как да подберете най-добрия модел за вас според формата на тялото ви.

Тип пясъчен часовник

Формата на пясъчен часовник има пропорционални бедра и бюст и се счита за балансирана фигура. С добре изразена талия винаги искате да подчертаете, вместо да я скриете. Заложете на рокли с V-образни деколтета, отворени деколтета, подчертана талия и особено рокли тип прегърни ме.

Вижте още: Как да изглеждате страхотно в рокля без презрамки

Тип круша или триъгълник

Фигурите тип круша или триъгълник имат по-тънка горна част и по-големи бедра, така че е най-добре да подчертаете областта на бюста с детайли, като например интересни деколтета. Този тип тяло изглежда най-красиво в прилепнали рокли и рокли с отворено деколте, както и рокли с обемна долна част, като модели с А-силует и V-образно деколте.

Тип ябълка

Жените с форма на ябълка обикновено имат по-къса, недефинирана талия и тънки крака, така че е най-добре да привлечете вниманието към горната част на тялото. Ако имате този тип фигура, изберете рокли с колан, с А-силует, рокли тип прегърни ме е и такива с дълга долна част.

Вижте още: Рокля тип "Прегърни ме": Една икона на 50 години (СНИМКИ)

Права фигура 

Правото или атлетично тяло има много сходни или еднакви размери на раменете и бедрата. Няма добре изразена талия и тежестта е равномерно разпределена по цялото тяло. Ако имате тази форма и искате да се обличате уверено, обърнете внимание на мускулестите ръце и очертаните рамене и покажете талията си. Най-добре е да изберете дизайни без презрамки, рокли с кръгли деколтета.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама