Какъв пуловер е най-подходящ за вашия тип тяло?


Какъв пуловер е най-подходящ за вашия тип тяло?
Снимка: iStock

Тъй като времето застудява, все по-често ще посягаме към топлите пуловери. Но не всички са еднакви, особено когато става въпрос за избор на стил, който най-добре пасва на вашия тип тяло. Материята, формата, дължината на ръкава и дори деколтето имат значение, когато става въпрос за намиране на най-благоприятната кройка. Ето няколко съвета, които може да са ви от полза.

1. Ако искате да намалите корема си, придържайте се към класическите силуети

Тенденции като големи рамене или с форма на камбанка са изкушаващи, но за тези, които искат да привлекат вниманието от средната си част, може да е по-добре да поддържат нещата прости и да избягват детайлите, които добавят допълнителен обем. Но това не означава, че нямате опции: вечните силуети, като жилетка или яка с кръгло деколте, могат да бъдат ласкателни както с големи размери, така и с вталени дрехи, особено когато са прибрани в долнище с висока талия.

2. Ако не харесвате бедрата си, дайте приоритет на красивото деколте

Деколтетата могат да бъдат огромно предимство, защото привличат вниманието нагоре към раменете, шията и красивото ви лице. Ако имате крушовидна форма, се препоръчва V-образно деколте. Оттам нататък можете или да изберете неподпънат пуловер (ако ви е по-удобно да се прикривате) или да приберете горнището си в панталон с висока талия, за да подчертаете най-тясната си част.

3. Ако сте високи, играйте с дължината

С ръста идва и повече разнообразие. Примерен случай: дължина на пуловер. Дългият пуловер е толкова шик, особено този, който стига точно над глезена. Съчетайте го с изрязани дънки и ботуш и ще бъде почти като палто, но под формата на пуловер. Изрязаните пуловери, които са точно над пъпа, също работят, ако сте високи. В края на краищата всичко се свежда до баланс. Ако сте високо момиче, носещо изрязан пуловер, можете да създадете този баланс, като го съчетаете с панталони с висока талия и широки крачоли.

4. Ако сте дребничка, експериментирайте с детайли

Стегната талия, голямо рамо - това са детайлите, които могат да направят избрания от вас пуловер да изглежда много по-подходящ за вас. Пропуснете по-големите, по-дълги жилетки - които могат да удавят тялото ви в твърде много плат - и вместо това изберете дизайни, които имат малко детайли. Хубаво е да привлечете вниманието към раменете или талията си.

5. Ако искате визуално да намалите гърдите си, опитайте втален силует

Може да изглежда контраинтуитивно, но вталеният пуловер може да бъде един от най-красивите начини да подобрите формата си, ако имате по-голям бюст. Бихте могли да заложите на наистина класическо деколте, като кръгла яка, която повдига очите нагоре и дава малко повече пространство.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама