Как правилно да перете банския си


Как правилно да перете банския си
Снимка: iStock

Ако се научите как да перете банските си костюми по правилния начин, това ще направи огромна разлика в това колко добре поддържат формата и цвета си. Тъканите за бански костюми са изправени пред много износване от химикали за басейни, слънцезащитни продукти, сол, пот и пясък, но ако се научите как ги да перете, могат да изглеждат страхотно през целия сезон и да не се налага да ги сменяте всяка година.

Колко често да перете бански костюм

Уверете се, че перете банския си костюм след всяко носене - дори и да не влизате във водата. Слънцезащитните кремове съдържат съставки, които могат да увредят тъканта и могат да доведат до евентуално разрушаване на материала. На всичкото отгоре някои SPF са по-вредни от други. Лосионите и маслата на минерална основа могат да причинят пожълтяване или постепенни петна с течение на времето, ако банските костюми не се перат правилно.

Най-доброто, което можете да направите, е да го изплакнете в хладка вода веднага щом го съблечете. Дори по-добре, напълнете мивката с хладка вода и оставете костюма да се накисне за около 30 минути, за да премахнете повечето химикали, които могат да повредят тъканта.

Как да перете бански на ръка

Прането на бански костюм на ръка е най-доброто, защото е по-нежно и помага за предотвратяване на разтягане. Не забравяйте да перете банския си костюм навреме. Не накисвайте бански за една нощ, което може да разхлаби влакната.

Създайте малко сапунена вода

Напълнете мивката с хладка вода и добавете нежен перилен препарат, формулиран за активно облекло. Една чаена лъжичка от всеки препарат е достатъчна за почистване на един бански.

Вижте още: Не стойте с мокър бански на плажа! Ето какво може да се случи...

Обърнете банския навътре

Почистването от вътрешната страна помага на външната материя да изглежда по-нова за по-дълго време и засяга зоните, които е най-вероятно да са влезли в контакт с пот и слънцезащитни продукти.

Използвайте мека четка, за да изтъркате петната

Потупване от препарата за пране върху найлонова четка с мек косъм (стара четка за зъби работи чудесно) може да се използва за нежно изтъркване на деколтета и зони, които може да имат петна от слънцезащитен крем.

Изплакнете костюма

Напълнете отново мивката с хладка, чиста вода, за да изплакнете банския костюм. Внимателно отстранете водата - без силно изстискване!

Изсушете костюма

Навийте банския в хавлиена кърпа, за да попие излишната вода или просто го окачете да изсъхне на място с добра циркулация на въздуха, далеч от пряка слънчева светлина, която може да доведе до избледняване на цветовете. Пропуснете сушилнята, защото високите температури могат трайно да повредят тъканта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама