Как да сме сигурни, че дрехите ни стават, без да ги пробваме


Как да сме сигурни, че дрехите ни стават, без да ги пробваме
Снимка: iStock

За много от нас пазаруването на дрехи е една от най-приятните терапии. Искаме да изглеждаме по-добре и да имаме хубави дрехи в гардероба си. Има обаче ситуации, в които по някаква причина не можем да пробваме дрехите, за да видим дали стават. Когато това се случи, е полезно да знаете някои малки хакове, за да сте сигурни, че избирате правилния артикул. Това ще ви помогне да спестите време и пари.

1. Измерване на талията на панталона

Един от най-честите проблеми при закупуване на долни дрехи е да знаем дали ще ни стоят добре на нивото на талията, особено когато имаме големи бедра. Лесен начин за решаване на този проблем е да сравним талията на панталона с дължината на предмишниците ни. Свийте юмрук и пъхнете предмишницата си в колана на панталона. Ако и двете измервания съвпадат, това е вашият размер!

2. Проверка дали тесните дънки стават

Друг момент, който често ни кара да се съмняваме, е да знаем дали кракът ни ще премине през крака на чифт тесни дънки. Най-добрият начин да потвърдите това, освен да ги пробвате, е да пъхнете юмрука на ръката си. Ако мине без проблем, стъпалото и краката също ще паснат.

Вижте още: НЕ ги допускайте: 7 брутални грешки в облеклото

3. Проверете размера на обувките си

Въпреки че пробването на обувки обикновено е по-лесно, знанието на този съвет няма да навреди. Идеята е, че можете да измерите подметката на обувката с предмишницата си; ако и двете измервания съвпадат, можете да сте сигурни, че ще ходите удобно в него.

4. Измерване на чорапи

Друг полезен хак е да се научите как да измервате чорапи. Това обикновено е вид дреха, която не можете да опитате в много магазини. За да разрешите проблема, увийте чорапа около затворената си ръка в юмрук. Ако петата и пръстите се допират без разтягане, това ще бъде вашата точна мярка.

5. Измерване на дължината на панталона

Имаме и лесен трик, за да разберете дали дължината на чифт панталони е подходяща за вашето тяло. Просто вземете дрехата и я опънете с главата надолу. Ако издърпването завършва точно под брадичката ви, това е правилната дължина.

Вижте още: 4 свежи начина да носите бял деним през топлите месеци (СНИМКИ)

6. Измерване на дължината на крачол

Има и друг начин за измерване на крачолите на панталоните. Сгънете ги, поставете тегленето под брадичката и изпънете краката чак надолу по ръката до китката. Ако панталонът е с правилната мярка, той не трябва да надвишава ръката ви.

7. Измерване на ширината на риза

Има и отличен трик за измерване на ширината на риза, за да сте сигурни, че отговаря на вашия тип тяло. Лесно е: просто сгънете частите на височината на ръкавите и ги измерете от подмишница до подмишница. Можете също да направите същото с раменните шевове и да измерите спрямо тази част на тялото си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама