Джиджи Бурис: Майсторката, която прави „висша мода“ шапки (СНИМКИ)


Джиджи Бурис: Майсторката, която прави „висша мода“ шапки (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Джиджи Бурис носи онзи специален заряд на думата „модистка“ – тя не е нито инфлуенсър, нито дизайнер, а сякаш е свой собствен микс между Лудият шапкар от „Алиса в страната на чудесата“ и Храбрият шивач. Със звездни клиенти като Риана, Аня Тейлър-Джой и Хейли Бийбър, шапките на Джиджи преплитат в себе си модерни и класически нишки, а нейните модели могат да се намерят в някои от най-луксозните универсални магазини в света.

Вижте още: Regencycore: Аристократичният тренд, по който всички полудяха (СНИМКИ)

Защитавайки традиционните техники, всяка шапка, излязла под логото на Джиджи Бурис, е ръчно изработена с помощта на утвърдени похвати като налагане на калъп от дърво и висококачествени материали. Ръчно изтъкани федори от слама, масивни плетени ленти за глава, които са съвременни, но и препращат към романтични отминали времена и строги малки шапки за аристократични чаени партита...

Как започнало всичко?

„Научих се да шия от баба си и си спомням, че преглеждах нейната колекция от броеве на Vogue и мечтаех да нося една от роклите на корицата. Тя ме научи на занаята зад мечтата и заедно шиехме дрехи за моите кукли.“, казва Джиджи Бурис в интервю за Forbes.

Вижте още: Hermès Carré: Цветните шалове, превърнали се в модни артефакти (СНИМКИ)

Подобно на най-известните шапкари преди нея, Джиджи утвърждава занаята си в Париж като студентка в училището по дизайн Parsons. Тя стажувала при Лия Чалфен, където Джиджи се отличила с невероятен ръчен труд и сложни ръчно изработени украшения. Днес тя използва таланта си за изработка на шапки с цветя, пера, алигаторски кожи и копринени панделки, за да постигне по-голяма дълбочина и игра в линиите си.

От самото начало на кариерата си Бурис е производител на шикозни, скъпи шапки с голямо търсене: Две седмици след като завършила специалността си в Parsons School of Design през 2009, Риана се появила с шапка на Джджи за корицата на W Magazinе.

В момента Джиджи очаква безпрецедентен бум и интерес към шапките! Внезапното възраждане на шапките по подиумите за есен 2024 – от шапки с пера за Prada до по-ексцентрични модели на Altuzarra –ерата на индивидуалните шапки е точно зад ъгъла!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама