Balenciaga Есен/Зима 2024/25: Почит към модните правилата на контракултурата (ВИДЕО)


Balenciaga Есен/Зима 2024/25: Почит към модните правилата на контракултурата (ВИДЕО)
Снимка: стоп кадър

Balenciaga представи в Париж колекция за Есен/Зима 2024/25 с подчертано стрийт облекло.

В мултижанровата колекция на бранда имаше XXL пухено яке, пончо на хоризонтални ивици в нюанси на зелено, розово и сиво, суичър с щампа с марковия подпис на грузинския дизайнер Демна, който е творческият директор на испанската луксозна модна верига от 2015 година.

"Тази колекция е почит към модните правилата на контракултурата", каза дизайнерът.

Дълго кожено палто, запазената марка на испанския моден дизайнер Кристобал Баленсиага, което оцеля след промяната в стила, бешe последвано от рокля с множество колани - повтаряща се конструкция през сезона.

Щрихите на фуксия в роклите или косата придаваха почти манга окраска на огромните силуети, често облечени в черно.

Последното произведение беше рокля, подобна на смачкана топка от плат, изработена от 47 метра черен найлон, "която съществува само за времето на модното ревю", се казва в съобщение на Balenciaga.

Грузинецът е известен със своя ироничен и шеговит стил, който върна модната къща, основана от баския кутюриер, в центъра на вниманието и социалните мрежи.

Демна облича Кание Уест и бившата му съпруга Ким Кардашиян, Джъстин Бийбър, Ая Накамура и френската актриса Изабел Юпер.

За ревюто на висшата мода тази седмица го подкрепи приятелката му, певицата Кейти Пери, която беше на първия ред в черно кожено палто, носено отворено и разкопчано въпреки високите летни температури в Париж.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама