Продуктите са доста базови и подлежат на импровизация. Приготвянето е лесно и бързо, а най-хубавото е, че съвсем лесно може да спретнете промишлено количество от тези сладки. Няма месене, няма изрязване с формички, няма никакви сложни процедури и техники.
Необходими продукти:
3 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 ябълка
125 гр меко масло
1,5 ч.ч. кокосова захар (алтернативи са същото количество тъмна захар; агаве, кленов сироп, мед, петмес от фурми и тн.)
2 яйца
150 мл мляко по избор (оризово, соево, овесено, ядково и тн.)
1 ч.ч. овесени ядки
2 с.л. какао
50 гр сурово белено слънчогледово семе
3-4 с.л. семена чиа по желание
За декорация: ягоди, черен сусам
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното.
Обелете и нарежете ябълката на кубчета.
Оставете маслото да омекне на стайна температура и го нарежете на кубчета.
Добавете ябълката, яйцата, овесените ядки, млякото, семената, какаото, маслото и захарта или избрания подсладител към брашното. Разбъркайте всичко много добре.
С помощта на лъжица разпределете върху тава застлана с хартия за печене еднакви количества от сместа на разстояние около 2-3 см.
Декорирайте по желание и изпечете сладките на 160 градуса с вентилатор за около 30-40 минути или докато сладките се отделят лесно от хартията.
Източник: foodieboulevard.com