Шокиращо: Четките ви за грим са по-мръсни от тоалетна чиния


Шокиращо: Четките ви за грим са по-мръсни от тоалетна чиния
Снимка: iStock/Guliver

Замисляли ли сте се някога колко мръсотия допирате до лицето си с "помощта" на грим аксесоарите си? Като започнем от четките грим, минем през гъбичките и свършим с извивачката за мигли - поглеждали ли сте наслияванията от фон дьо тен или спирала по тях? Е, вече определено е време да го направите.  Според изследвания, по извивачките ни за мигли има повече бактерии, отколкото по тоалетната чиния в среднокласно заведение!

Защо е важно да почистваме четките за грим?

Четки за грим

Всички знаем, че трябва да почистваме четките си за грим редовно, но въпросът е дали трябва да го правим и какво би се случило, ако по-скоро го пропускаме?

По грим продуктите има милиарди бартерии, който пренасяме върху очите си. Тези бактерии могат да ни причинят редица проблеми като зачервяване, сърбеж, инфекции и най-лошото – слепота. Точно поради тази причина е много важно да почиствате и дезинфекцирате гримовете и аксесоарите си редовно.

Гъбичките за грим също създават много благоприятна среда за бактериите, които пренасяйки се по лицето, причиняват акне и инфекции, а онези от вас, които са страдали от тях ще потвърдят, че се лекуват изключително трудно.

Как да се справим с мръсните грим аксесоари?

Ако никога не сте почиствали извивачката си за мисли, не сте единствени. Повечето жени дори не знаят, че тя се почиства. Много е важно да го правите обаче. Цялата работа ще ви отнеме не повече от 10 минути и малко от твърдия ви сапун. Препоръчително е да почиствате четките и гъбичките си, а изпълнението на тази препоръка ще ви донесе сияйна и гладка кожа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама