Как да направите перфектния елегантен кок


Как да направите перфектния елегантен кок
Снимка: iStock

Елегантните кокове са супер шик, семпли, лесни за направа и могат да издигнат всяка визия за няколко минути. Виждали сме знаменитости като Ким и Клои Кардашиян, Хейли Бийбър и София Ричи също да ги носят често и не виждаме този стил да си тръгне скоро.

Всички типове коса могат да постигнат елегантен кок, ако косата е достатъчно дълга, за да бъде прибрана на кок. На тези с много гъста или къдрава коса може да им е по-трудно, но с правилните продукти и подготовка това може да се постигне.

От какво имате нужда

Четка за коса

Преса за коса

Стилизиращо масло

Изглаждащ крем

Ластик

Фиби

Лак за коса

Ето как да го направите стъпка по стъпка

Стъпка 1

Преди да направите нещо, трябва да се уверите, че косата ви е готова за работа. Има два начина, по които можете да постигнете елегантния вид на кок: можете да започнете с чиста, мокра коса или можете да започнете със суха коса, която не е мита няколко дни.

Ако започнете с мокра коса, подсушена с кърпа кос, нанесете стилизиращо масло и изсушете косата.

Ако започвате със суха коса или коса, която не е мита няколко дни, можете да преминете към стъпка 2.

Стъпка 2

След това нанесете гъст крем за оформяне на цялата коса, като се фокусирате върху корените и краищата. Това ще спомогне за изглаждане на косъмчетата и ще добави задържане, за да запази кока на място.

Стъпка 3

С четка приберете косата на опашка. Това ще бъде основата на кока, така че се уверете, че избирате и позицията, в която искате да бъде кокът.

Стъпка 4

След като косата стане много стегната и стабилна, увийте опашката си на кок, закрепете я с ластик за коса и приберете свободните краища с няколко фиби. Пригладете горната част. 

Стъпка 5

Завършете външния вид с лак за коса със силна фиксация, за да поставите елегантния кок на място.

Предупреждение: Едно нещо, което трябва да се отбележи, е, че вероятно не е добра идея да прибирате косата си на елегантен кок всеки ден. Стегнатите коси имат потенциала да увредят косата, като причинят твърде много напрежение в скалпа ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама