5 чудеса, които студеният душ може да направи за вашата кожа


5 чудеса, които студеният душ може да направи за вашата кожа
Снимка: iStock

Свикнали сме да мислим, че студените душове могат да ни заредят с енергия и да ни помогнат да се събудим сутрин. Но душът със студена вода има и редица ползи за красотата. Вземането на кратък душ със студена или леко студена вода е лесен трик, който може да има невероятно въздействие върху кожата ви.

1. Придава на кожата ви здрав блясък

Студените душове помагат за подобряване на кръвообращението. За лицето ви това може да означава свеж сияен вид. Добрата новина е, че не е нужно да стоите на студено твърде дълго, за да направите кожата си по-блестяща.

Вижте още: Какво може да се случи, ако спрете да използвате гъба под душа

2. Предотвратява стареенето на кожата

Навикът да взимате ежедневен студен душ помага на кожата ви да остане по-млада за по-дълго време. Студената вода активира нервната ви система и тялото ви освобождава хормони и мозъчни химикали, които се борят със стреса. Проучванията показват, че психологическият стрес има пряко въздействие върху стареенето на кожата и се отразява негативно на много системи в тялото.

3. Предотвратява кожни състояния, свързани със стреса

Студеният душ изпраща огромно количество електрически импулси към мозъка и стимулира отделянето на "хормони на щастието" или ендорфини. Когато тези химикали се отделят от тялото, нивата на стрес намаляват и ще бъдете по-малко склонни да изпитвате редица кожни проблеми като акне, псориазис и дерматит.

Вижте още: Кога е по-добре да се къпете - сутрин или вечер? (ВИДЕО)

4. Стяга порите

Докато горещата вода може да премахне някои от защитните масла, които кожата ви произвежда, студената вода временно ще намали порите ви. Освен това помага да придадете жизненост на лицето си и подобрява яркостта на кожата. Тъй като студената вода може да доведе до компресиране на кръвоносните съдове, лицето може да изглежда по-малко подпухнало или зачервено.

5. Облекчава дискомфорта при някои кожни заболявания

Докато горещият душ може да възпали кожата, причинявайки зачервяване, сърбеж и дори лющене, студената вода прави точно обратното. За тези, които страдат от сърбяща кожа, душовете със студена вода могат да ви помогнат да преодолеете усещането за надраскване. Охлаждането на кожата чрез вземане на студен душ също помага за намаляване на силния сърбеж, причинен от псориазис, според проучване.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама