3 начина да отстраните грим с натурални средства


3 начина да отстраните грим с натурални средства
Снимка: iStock

Независимо дали обичате да си измисляте свои собствени бюти рецепти, или сте се оказали без своя надежден продукт за премахване на грим, има прости алтернативи на купешките продукти, които работят брилянтно.

Зехтин

До този момент вероятно сте използвали зехтин само в кулинарията, но знаехте ли, че той може да се използва и като средство за премахване на грим?

Първо намокряте памучен тампон с малко вода и след това добавяте обилно количество зехтин. После го плъзгате върху областта на очите си, за да премахнете мигновено грима от очите, включително спиралата, светкавично.

Зехтинът обикновено е чисто и непреработено масло, което няма да причини обриви. Освен това има омекотяващ, кондициониращ ефект.

Вижте още: Зехтин или маслиново масло: Каква е разликата?

Кокосово масло

Маслото разтваря мръсотията и грима по кожата и наистина променя всичко, така че когато сложите почистващ препарат върху него, то се отделя чисто.

Можете да използвате също кокосово масло, ако усещате тропическите вибрации или го имате под ръка. Само имайте предвид, че това е по-добро за хора със суха кожа в сравнение с мазна кожа или кожа, склонна към акне, и трябва да сте сигурни, че го изплаквате напълно.

Алое вера

За успокояващ и нежен ръчно направен препарат за премахване на грим, не търсете повече от вашето надеждно растение алое вера. Подходяща за чувствителна кожа, тази съставка върши изненадващо добра работа при лек, неводоустойчив грим.

Просто нанесете малко количество гел от алое вера върху памучен тампон или върховете на пръстите си и нежно го масажирайте върху лицето си, за да премахнете грима. Изплакнете с вода след това. Въпреки че може да не е толкова ефективен при водоустойчив грим, колкото други опции, той е чудесен за леко премахване на грима и оставя кожата освежена.

Вижте още: Ползи за здравето и красотата от алое вера

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама