Музикантите от Iron Maiden са "дълбоко натъжени" от смъртта на бившия си вокалист Пол Ди'Ано


Музикантите от Iron Maiden са "дълбоко натъжени" от смъртта на бившия си вокалист Пол Ди'Ано
Снимка: iStock

Музикантите от хеви метъл групата Iron Maiden казаха, че всички са "дълбоко натъжени" от новината за смъртта на бившия вокалист Пол Ди'Ано, предаде ДПА.

Той почина на 66-годишна възраст на 21 октомври.

Ди'Ано бешe част от групата в периода между 1978 и 1981 г. Той участва в дебютния албум на Iron Maiden от 1980 г., след което и в "Килърс", изпълнявайки синглите "Running Free", "Sanctuary" и "Remember Tomorrow".

Неговата звукозаписна компания "Конкуест рекърдс" съобщи новината за смъртта му от името на семейството и уточни, че Пол Ди'Ано е починал в дома си в Солсбъри, Южна Англия.

В изявление, публикувано в социалните мрежи, басистът на Iron Maiden Стив Харис написа, че е "толкова тъжен, че той си отиде". Двамата наскоро са общували. "Поне доскоро все още свиреше на концерти, това беше нещо, което го поддържаше, да бъде навън, когато може. Той ще липсва на всички нас. Почивай в мир, приятелю", написа още Харис.

В изявлението на останалите членове на групата се казва, че са "дълбоко натъжени" от новината за кончината на бившия фронтмен. "Приносът на Пол за Iron Maiden беше огромен и ни помогна да тръгнем по пътя, по който вървим като група вече почти пет десетилетия". Те отбелязват, че "неговото пионерско присъствие като фронтмен и вокалист, както на сцената, така и в първите ни два албума, ще бъде много добре запомнено не само от нас, но и от феновете по целия свят".

Пол Ди'Ано е принуден да пропусне по-голямата част от дебютния си концерт с Iron Maiden, след като е арестуван за носене на нож, припомня ДПА. Той е известен с агресивния си глас, придаващ на групата по-пънк звучене в сравнение с по-късните й албуми, припомня ДПА.

Пол Ди'Ано напуска групата през 1981 г. поради хаотичното си поведение и употребата на наркотици. Мястото му е заето от Брус Дикинсън, който е настоящият вокалист на групата, но оттогава Ди'Ано участваше като гост-изпълнител с "Айрън мейдън".

Той е роден в Чингфорд, Източен Лондон, има пет брака и е баща на шест деца.

След като напуска Iron Maiden, Пол Ди'Ано записва редица солови албуми, а също така свири в редица други групи, включително "Бетълзоун" и "Килърс".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама