Мария Бакалова за филма си за Царичина: Светът ще гледа в захлас


Мария Бакалова за филма си за Царичина: Светът ще гледа в захлас
Снимка: Getty Images

"Нямам търпение да видите какви неща сътворихме в лентата "Триумф"! Светът ще гледа в захлас, а може и да се смее." Така актрисата Мария Бакалова определи филма, на който е продуцент, и работата си по него, а крайния резултат ще видим само след дни на кинофестивала в Торонто.

"Триумф" на Петър Вълчанов и Кристина Грозева е сред 10-те селектирани заглавия в програмата "Platform" на фестивала - от 5 до 15 септември, който се провежда паралелно с основния конкурс, пише "България днес".

Повече за филма

Филмът е определян като трагикомедия и е трети за дуото Вълчанов-Грозева, като "затваря" трилогията им за абсурдите в страната ни, започнали с "Урок" и "Слава". Сюжетът е вдъхновен от реални събития от 90-те години, когато група военни и екстрасенси са натоварени със секретната мисия да изследват малкото село Царичина. Смята се, че там е заровен извънземен артефакт, който обещава да промени хода на българската история и да направи страната ни велика отново, става ясно от синопсиса на филма. Накрая се оказва, че в дупката на Царичина, няма "жлъта маймуна", както твърди в предсказанията си пророчицата Ванга, и дупката е зазидана, а свръхсекретната дейност по копаенето ѝ е разказана в лентата с Мария Бакалова с чувство за хумор и разбира се, сарказъм.

Бакалова за работата по филма

"Когато бях малка, мечтаех за света на киното, преди да вляза в гимназията, се влюбих в театъра. Една година преди да кандидатствам в НАТФИЗ, излезе "Урок" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов и гледайки го, осъзнах, че мечтата от детството ми не е била детинска мечта. Във втори курс в Академията имах възможността да ги срещна - и честно казано, това беше най-хубавото от цялото ми студентство. Тогава те станаха мои идоли.

Казвала съм и преди - ще го повтарям и докато съм жива - благодарността ми към тях е огромна. Гледайки ги как творят, говорят, живеят в тази магия, беше опорна точка на това що е кино и как, за да има нещо вълшебно на екран, първо трябва да го има и в процеса на работа! Днес имам честта отново да работя с тях! Бих си пожелала това отново и отново, и отново, завинаги!", написа по време на снимките на "Триумф" Мария Бакалова.

Вижте още: Валери Григоров каза истината за връзката си с Мария Бакалова

"Не знам кога са снимали в Царичина, но някакво разрешение от мен не са искали. То пък и не е нужно, защото всеки може да дойде тук до дупката и да види, че нищо фантастично не се случва." Това пък каза кметицата на Царичина Искра Виденова, която се радва на интерес на туристите към мястото повече, отколкото на българите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама