Тези тартове са чудесни също за закуска, като предястие или ако искате да поднесете по-малки хапки за някое парти.
Необходими продукти:
500 гр бутер тесто
250 гр домати
180 гр сирене рикота
120 гр червено песто
75 гр. черни маслини (без костилка)
1 с.л. риган
1 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200°C. Покрийте голяма тава с хартия за печене, отгоре разточете бутер тестото и го разрежете на 9 квадратчета. Отдалечете солените тартове и използвайте остър нож, за да направите “рамка” на 1 см от края на всеки тарт.
Разпределете пестото по равно върху тартовете от бутер тесто и ги намажете.
В купичка смесете рикотата, 25 грама от маслините нарязани на дребно и 1/2 с.л. риган. Намажете получената смес върху тартовете.
Нарежете доматите и черните маслини на филийки, и ги подредете отгоре. Поръсете с останалия риган и черен пипер.
Печете около 25 минути, докато бутер тестото придобие златен цвят и бухне. Сервирайте още топли или на стайна температура.
Източник: harryandlexy.com