Новият сватбен сезон е на прага. Научете какви са тенденциите, колко степенни трябва да са блюдата ви и какво да съчетават те.
Блок маса или индивидуално меню? Въпросът, пред който са изправени всички младоженци. Отговорът му се крие в предпочитанията на младата двойка, както локацията и часа, който са избрали за начало на веселбата. И двете крият своите предимства и недостатъци. Каквото и да изберете е необходимо да знаете колко от вашите гости имат специални хранителни навици – вегани, вегетарианци, колко от тях са диабетици или са алергични към нещо конкретно. Ако не сте сигурни може да заложите въпроса в поканата. По този начин ще отдадете специално внимание към близките си в най-важния ден от живота ви.
Пролетно-летните сватби предполагат по-леки храни, но и достатъчно засищащи за 5-6 часовия маратон по танци. Ето защо заложете на богата и разнообразна салата, която би задоволила предпочитанията и на най-капризните. Предястието би могло да бъде пролетни рулца или гриловани тиквички с мус от крема сирене. За основно най-предпочитано сред месата си остава пилешкото – печено или на руло с плънка от зеленчуци. Свинското и тази година ще се среща, като другото най-често предлагано ястие. Каквото и месо да изберете, гарнирайте със зеленчуци, най-добре гриловани или задушени.
Следястията са нещо полезно, тъй като практиката показва, че след много танци и наздравици, гостите огладняват така, сякаш не са хапвали нищо.
Десертът си остава най-чаканият и жадуван момент, който е отреден за вкусния ритуал със сватбената торта. Не забравяйте, че трябва да нахраните първо очите, след това небцето и чак накрая стомасите.
Източник: foodpanda