Движението "Food Revolution Day", в чиято основа е Jamie Oliver Food Foundation е в основата на кампания, която ще се проведе в цялата страна на 19 и 20 май 2017г.
Целта на кампанията е подобряване качеството на храната, която се приема от децата, но не само. Провокиране на различни инициативи в различни части на света, в стремежа си да да популяризира здравословното хранене сред всички възрасти, предвид съществуващата пряка връзката между качеството на живота и това на храната.
В България инициативата намира своето продължение в лицето на група ентусиасти, посланици на движението "Food Revolution Day".
Тяхната мисия е да убедят всички, които се отнасят отговорно към това какво слагат на трапезата си, които имат желание да подобрят хранителните си навици и да предлагат идеи как да стане това.
На нашата страница във Facebook се споделя информация, знания и рецепти, от всички за които представлява интерес инициативата. Те се надяват да създадат една общност, към която да се присъединят училища, ресторанти, български земеделски производители, бизнес и медии, както и всички други, които ценят и работят активно върху предлагането на качествена храна и здравословния начин на живот.
По време на кампанията ще се проведат над 40 кулинарни работилници в 13 града в страната, където децата ще се научат как да приготвят бързо и лесно полезна храна за себе си и семействата си.
Една от тях е творческата кулинарна работилница за деца и родители на Софи Йотова от Foodie Boulevard в Хотел "Метрополитън". Тя ще се проведе от 13 часа и ще бъде предавана на живо на Foodie Boulevard.