5 безценни урока, които моето малко дете ме научи за брака


5 безценни урока, които моето малко дете ме научи за брака
Снимка: iStock

Наскоро забелязах, че бях толкова погълнатa от другите си роли, че не обръщах толкова внимание на брака си, колкото обещах. Съпругът ми е най-добрият ми приятел, но ако не се съсредоточа повече върху него, това може да се промени. Нашият син е активно, щастливо малко дете и ние го обичаме безумно много. Гледайки го как расте, той всъщност ме научи на 5 ключови урока, които са толкова важни за дълъг, щастлив брак.

1. Можете да бягате, но не можете да се скриете

Знаете, че детето ви е добър бегач, когато други майки го гледат и казват: "Уау, синът ти е бърз!" Това, в което не го бива, е да се крие. Краката, ръцете или дупето му стърчат всеки път. В брака понякога бягаме един от друг и се опитваме да се скрием зад извинения като работа, деца и т.н. Но не можем да се скрием един от друг. Другият човек просто те вижда да се криеш.

Вижте още: Жените от тези зодии винаги доминират в брака си

2. Всички имаме нужда от почивка

Животът е стресиращ. Много неща се случват и от време на време е непосилно. Понякога най-доброто нещо, което можете да направите, е просто да си вземете малка почивка. Поставям сина ми на дивана, когато стане твърде груб или има нужда от почивка за минута, и трябва да направя същото за себе си. Вместо да изключвам съпруга си или да го атакувам, когато нещата се чувстват "неправилни", се опитвам да отделя малко време, за да дишам и да помисля каква е истинската ми цел в ситуацията. След това се включвам отново във връзката си и нещата обикновено вървят по-добре.

3. Рискувайте, дори и да се нараните

Моето 2-годишно дете е това, което скача (или пада), когато сме на детска площадка. Той просто избърсва праха, моли за целувка и се връща към играта. Той не се притеснява, че ще бъде наранен, защото е твърде ангажиран с живота. Трябва да правим това и в брака. Партньорите не казват нещата, които трябва да бъдат казани, докато не стане твърде късно. Така че вместо да се страхувам, просто се спускам, казвам как се чувствам и го питам как вижда нещата. Понякога е страшно, но винаги се чувствам по-добре в дългосрочен план.

Вижте още: 7-те ключови съставки, които определят успешния брак

4. Една добра прегръдка е всичко, от което се нуждаете

Малките деца се нуждаят от много физическа обич от близките си, но дълбоко в себе си и ние също. Ако искаме да подкрепяме и обичаме, невинаги се обръщаме към партньора си. Важно е да имате приятели и семейство, на които да разчитате, но партньорът ви трябва да е основният. Спрете, облегнете се и го оставете да ви държи. Може да направи чудеса за вашия брак, ако оставите съпруга си да бъде най-добрият ви приятел и основен довереник.

5. Времето за игра е задължително

Много пъти се съсредоточавам върху хаоса на живота. Това не е вярно за сина ми. Той зарязва всичко за една хубава песен, на която иска да танцува, и ме кани да се присъединя. Как можем да се свържем с хората около нас, включително нашите съпрузи, ако не спрем и не поиграем малко заедно? Други неща в живота понякога изглеждат по-важни в момента, но понякога трябва да си спомните какво току-що сте знаели като дете. Без значение какво друго може да ви попречи, вашият брак трябва да е на първо място.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама