Вегетариански овчарски пай - това е рецептата


Вегетариански овчарски пай - това е рецептата
Снимка: iStock

Овчарският пай обикновено се приготвя с кайма, но ние ще ви покажем един вегетариански вариант на тази популярна рецепта.

Необходими продукти за вегетарианския овчарски пай:

2 чаши зеленчуков бульон 

½ чаша суха леща

¼ чаша перлен ечемик

1 голям морков, нарязан на кубчета

½ глава лук, нарязана на ситно

½ чаша орехи, едро смлени

3 картофа, нарязани

1 чаена лъжичка брашно

½ чаена чаша вода

сол и черен пипер на вкус

Вижте още: Класическа рецепта за овчарски пай

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 175 градуса C.

В голяма тенджера на средно слаб огън смесете 1 1/4 чаши бульон, леща и ечемик. Оставете да къкри 30 минути.

В средна тенджера смесете останалите 3/4 чаша бульон, моркова, лука и орехите; гответе до омекване, около 15 минути.

Междувременно сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври. Добавете картофите и гответе, докато омекнат, но все още твърди, около 15 минути. Отцедете, пасирайте и овкусете със сол.

Комбинирайте брашното и водата и разбъркайте в сместа от моркови; оставете да къкри до сгъстяване. Комбинирайте сместа от моркови със сместа от леща и подправете със сол и черен пипер. Изсипете сместа в 2-литров гювеч, който предварително сте намазали с масло. Сложете картофеното пюре върху сместа от леща.

Печете в предварително загрята фурна, докато  картофите леко покафенеят отгоре, около 30 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама