Сладкиш със сливи и ябълки


Сладкиш със сливи и ябълки
Снимка: vkusnoteka.bg

С настъпването на есента идва и ароматът на печени ябълки, сливи, тиква... Сезонът е толкова богат на вкусови комбинации. Този сладкиш е идеален за чаша чай в есенния следобед.

Необходими продукти:

100 г масло

3 яйца

250 г твораг (руска извара)

6 с.л. с връх кристална захар

230 г брашно (1 и 1/2 ч.ч.)

1 ч.л. бакпулвер

1 ванилия

щипка сол

1 ябълка

4-5 сини сливи

2 с.л. кристална захар за поръсване на плодовете

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Разбийте яйцата и захарта с миксер. Добавете ванилията и солта. Стопете и охладете маслото. Добавете и него, както и изварата (твораг). Разбъркайте брашното с бакпулвера и го сложете в сместа. Разбийте добре с миксер.

Измийте и обелете ябълката. Нарежете я на тънки филии. Отстранете костилките на сливите и ги нарежете на полумесеци.

Намажете форма за торта със свалящ се ринг с диаметър 24 см с масло или я покрийте с хартия за печене. Излейте сместа и заравнете. Подредете отгоре сливите и ябълките. Поръсете с две лъжици кристална захар плодовете. Печете сладкиша 40 минути до готовност. Изключете фурната и го оставете за още 10 минути в нея.

Охладете и поръсете по желание с пудра захар преди поднасяне.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама