Сладкиш с ябълки и тахан


Сладкиш с ябълки и тахан

Вкусен и много ароматен есенен Сладкиш с ябълки и тахан.

Необходими продукти:

4 ябълки

150 мл. сусамов тахан

150 г захар

1/4 ч.л. сол

200 г стопено и охладено масло

1 ванилия

кората и сокът от 1 лимон

4 големи яйца, на стайна температура

150 г брашно

40 г царевично нишесте

1 ч.л. бакпулвер

малко захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Измийте и обелете ябълките. Две от тях нарежете на кубчета, а другите две на филии. Настържете лимоновата кора, оставете я настрана. Полейте нарязаните ябълки с лимонов сок.

Разбъркайте в купа с миксер сусамовия тахан, захарта и солта. Добавете стопеното и охладено масло, ванилията и лимоновата кора. След това, едно по едно, добавяйте яйцата, като разбърквате след всяко. В друга купа смесете брашното, бакпулевера и нишестето. Изсипете сухите съставки при мокрите и бъркайте с бъркалка на ръка. Добавете ябълките на кубчета в сместа. Разбъркайте.

Сложете хартия за печене на дъното на форма със свалящ се ринг. Излейте сместа и заравнете. Подредете резените ябълки ветрилообразно отгоре и поръсете с малко захар.

Печете сладкиша на загрята фурна 1 час и 15 минути, докато клечка, забодена в него излезе суха.

Охладете и поднесете.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама