Днешните пълнозърнести кифлички са прекрасна илюстрация на това, че малко тесто има място в един здравословен режим. И то много почетно място!
Необходими продукти:
За замесване:
5 с.л. пълнозърнесто брашно
1 пакетче суха мая
300 мл. оризово мляко
3 с.л. кокосова захар
За тестото:
600 гр. пълнозърнесто брашно
100 мл. разтопено кокосово масло
1 яйце
щипка ванилия
плънка по избор (аз използвах домашен конфитюр от череши)
За намазване:
1 яйце
няколко щипки кокосова захар
няколко щипки семена по избор
Начин на приготвяне:
Затоплете млякото и добавете към него маята, захарта и 5те лъжици брашно. Разбъркайте добре и оставете на топло да втасва за около 15-20 минути.
Добавете горната смес към предварително пресятото останало брашно заедно с яйцето, кокосовото масло и ванилията.
Замесете хомогенно тесто и го оставете да втаса докато удвои обема си,
Разточете тестото във формата на окръжност и я разрежете на еднакви триъгълници.
Поставете плънката в единия край на всеки триъгълник и внимателно завийте кифличките, така че плънката да остане вътре.
Намажете всяка кифличка с малко разбито яйце и поръсете с малко кокосова захар и микс семена по желание.
Подредете кифличките в тавата от фурната върху лист хартия за печене.
Печете на 160-170 градуса с вентилатор за 20-30 минути или докато кифличките придобият златист цвят и хрупкава коричка, и се отделят лесно от хартията.
Източник: foodieboulevard.com