Пълнозърнести кифлички с кокосов акцент


Пълнозърнести кифлички с кокосов акцент

Днешните пълнозърнести кифлички са прекрасна илюстрация на това, че малко тесто има място в един здравословен режим. И то много почетно място!

Необходими продукти:

За замесване:

5 с.л. пълнозърнесто брашно

1 пакетче суха мая

300 мл. оризово мляко

3 с.л. кокосова захар

За тестото:

600 гр. пълнозърнесто брашно

100 мл. разтопено кокосово масло

1 яйце

щипка ванилия

плънка по избор (аз използвах домашен конфитюр от череши)

За намазване:

1 яйце

няколко щипки кокосова захар

няколко щипки семена по избор

Начин на приготвяне:

Затоплете млякото и добавете към него маята, захарта и 5те лъжици брашно. Разбъркайте добре и оставете на топло да втасва за около 15-20 минути.

Добавете горната смес към предварително пресятото останало брашно заедно с яйцето, кокосовото масло и ванилията.

Замесете хомогенно тесто и го оставете да втаса докато удвои обема си,

Разточете тестото във формата на окръжност и я разрежете на еднакви триъгълници.

Поставете плънката в единия край на всеки триъгълник и внимателно завийте кифличките, така че плънката да остане вътре.

Намажете всяка кифличка с малко разбито яйце и поръсете с малко кокосова захар и микс семена по желание.

Подредете кифличките в тавата от фурната върху лист хартия за печене.

Печете на 160-170 градуса с вентилатор за 20-30 минути или докато кифличките придобият златист цвят и хрупкава коричка, и се отделят лесно от хартията.

Източник: foodieboulevard.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама