Вижте как да приготвите тази много лесна и вкусна лятна рецепта с патладжани.
Необходими продукти за 5 порции:
750 гр патладжани
100 мл олио
50 гр краве масло
100 гр кромид лук
200 гр домати
200 гр кашкавал
2 яйца
200 мл прясно мляко
20 гр бршано
1/2 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Патладжаните се измиват и обелват, нарязват се на тънки филийки и заедно с дребно нарязания лук се задушават в растителната мазнина до омекотяване. Прибавят се дребно нарязаните домати и брашното. Сместа се сваля от огъня, размесва се с настъргания кашкавал и подправките. Изсипва се в намазаната с мазнина тавичка, залива се със смес от яйцата и млякото. Покрива се с парченца от маслото и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути, до златисто.
При поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз.