Лятно: Патладжани с яйца на фурна


Лятно: Патладжани с яйца на фурна
Снимка: iStock

Вижте как да приготвите тази много лесна и вкусна лятна рецепта с патладжани.

Необходими продукти за 5 порции:

750 гр патладжани

100 мл олио

50 гр краве масло

100 гр кромид лук

200 гр домати

200 гр кашкавал

2 яйца

200 мл прясно мляко

20 гр бршано

1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Патладжаните се измиват и обелват, нарязват се на тънки филийки и заедно с дребно нарязания лук се задушават в растителната мазнина до омекотяване. Прибавят се дребно нарязаните домати и брашното. Сместа се сваля от огъня, размесва се с настъргания кашкавал и подправките. Изсипва се в намазаната с мазнина тавичка, залива се със смес от яйцата и млякото. Покрива се с парченца от маслото и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути, до златисто.

При поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама