Класика: Рецепта за таратор


Класика: Рецепта за таратор
Снимка: iStock/Guliver

Тараторът е абсолютна класика за горещините. Много пъти сме писали колко полезно е киселото мляко - прави имунната система по-силна, подобрява храносмилането, повишава костната издържливост и има благоприятен ефект върху кожата. Краставицата пък е един от най-хидратиращите зеленчуци заради високото си съдържание на вода.

Необходими продукти:

400 гр пълномаслено кисело мляко

1 краставица

2 скилидки чесън

1/2 връзка копър

1 супена лъжица олио/зехтин

смлени орехи

сол на вкус

200 мл вода (може да увеличите, ако го предпочитате по-рядък)

сол на вкус

7 НЕСТАНДАРТНИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА КИСЕЛОТО МЛЯКО

Начин на приготвяне:

Обелвате краставицата и я нарязвате на малки кубчета (може да я настържете, ако много бързате). Слагате я в голяма купа, след което прибавяте ситно нарязания копър, смлените орехи и чесъна - нарязан или начукан. Посолете на вкус, добавете олиото/зехтина и разбъркайте добре. Накрая - киселото мляко и водата. Разбъркайте много добре, за да няма бучки. Ако се наложи, прибавете още вода.

Сложете в хладилника, за да се изстуди.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама