Засадете сега това цвете, за да краси градината ви през студената зима


Засадете сега това цвете, за да краси градината ви през студената зима
Снимка: Istock

Красивото цвете привлича вниманието с богатата си корона, а най-добре се развива, ако го засадите сега.

Рододендронът е едно от онези цветя, които ще привлекат всеки поглед към вашия двор или тераса с красотата си, особено когато са засадени през есента. Това цвете, известно още като "алпийска роза", расте естествено в планински райони на голяма надморска височина. Въпреки че не е истинска роза, външният ѝ вид прилича на такава, а благодарение на луксозните си цветове и месести листа, лесно се превръща в основна украса на всяко пространство.

Вижте още: Колко често да поливате сукуленти

Има повече от хиляда вида рододендрони, най-често под формата на гъсти храсти, и всеки вид е специален със своите големи цветя, които могат да бъдат розови, бели, лилави и дори червени на цвят.

Храстът рододендрон може да достигне височина до 1,2 метра, а основната грижа за успеха му е правилно избраното място - рододендронът обича сянка и не понася пряка слънчева светлина, което го прави идеален за сенчести части на градината.

Есента е идеалното време за засаждане на рододендрони, защото те понасят по-ниските температури по-добре от високите летни горещини. Въпреки че може да се засажда през пролетта, есенното засаждане гарантира, че растението е добре вкоренено преди пристигането на следващия вегетационен период. През лятото рододендронът изисква по-често поливане, за да запази листата свежи и зелени. Най-добре вирее на кисела почва, затова се препоръчва при засаждане да използвате почва, която поддържа тази стойност на рН.

Вижте още: Любопитни факти за кактусите

Ако планирате да го засадите в саксия, препоръчително е да го пресаждате в по-голям съд на всеки две-три години, за да имат достатъчно място за растеж на корените. На дъното на саксията трябва да се постави слой чакъл за дренаж, който помага да се предотврати увреждането на корените от излишната вода. По този начин, с малко внимание и правилна поддръжка, рододендронът може да краси вашето пространство за дълго време с разкошни цветове и богати цветове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама