Розите ще цъфтят по-дълго, когато се хранят с 3 кухненски отпадъка през юли


Розите ще цъфтят по-дълго, когато се хранят с 3 кухненски отпадъка през юли
Снимка: iStock

Розите са в пълен разцвет сега, но има лесен начин да получите по-здрави и по-жизнени цветя, като ги подхранвате с правилния тор.

Най-доброто време за наторяване на розите е началото на юли в средата на техния сезон на цъфтеж, тъй като това допълва хранителните вещества, от които се нуждаят, за да подобрят производството на цветя и да им помогнете да се справят с жегата.

Не е нужно обаче да харчите много пари, за да подпомогнете розите си, тъй като можете да го направите с някои обикновени кухненски отпадъци.

Вижте още: Розата може да не цъфти повече, ако пренебрегнете признаците на тази лятна болест

Как да подхраните розите през юли

Може да изглежда странно, но обелките от банани, утайката от кафе и черупките от яйца могат да бъдат превърнати в много ефективен домашен тор, който ще помогне на розите да осигурят хранителните вещества, от които се нуждаят, за да цъфтят по-дълго.

Бананите са от съществено значение за растежа на растенията, тъй като съдържат голямо количество калий, което може да подобри качеството на цвета на розите.

Банановите кори добавят фосфор и калий към почвата. И двете са от съществено значение за здраво растение. Калият е отговорен за образуването на нови цветни пъпки.

Яйчените черупки са фантастичен източник на калций, който помага за предотвратяване на заболявания и помага за цялостната структура на растението.

Утайката от кафе също помага за снабдяването на розите с азот, който помага за растежа на листата и е от съществено значение за цялостното здраве на растението.

Този домашен тор ще помогне главно за стимулиране на розите, като им осигури необходимите хранителни вещества, но също така е ефективен начин да държите охлювите далеч от цветята, тъй като е известно, че тези вредители са много чувствителни към силния аромат на кафе, както и мразят структурата.

Вижте още: Какво символизират различните по цвят рози

Как да си направим домашен тор за розите

Всичко, което трябва да направите, е да сложите остатъците от бананови кори и утайка от кафе в един контейнер.

Уверете се, че сте измили старателно черупките на яйцата, за да се отървете от жълтъка, след което ги оставете в отделен съд, за да изсъхнат. След като черупките на яйцата изсъхнат, натрошете ги на малки парчета и прибавете по-голямата част от тях в съда с банановите кори и утайката от кафе.

Запазете част от яйчените черупки, за да ги поръсите около вашите рози, тъй като охлювите няма да пълзят по острите черупки.

Оставете тора да престои няколко дена, след което прецедете. Два пъти седмично поливайте с домашно приготвената смес близо до корените на розовия храст, за да ги подхраните.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама