Пълно ръководство за бързо размразяване на хладилник


Пълно ръководство за бързо размразяване на хладилник
Снимка: iStock

Хладилниците могат да се замразят по много причини – независимо дали вратата е била оставена отворена, сте поставили гореща храна да се охлади или вратата просто има лошо уплътнение, досадната слана може да се натрупа и да започне да мирише. В един момент може да се наложи да размразите хладилника си. Някои методи могат да отнемат повече от осем часа, но има трикове, които можете да използвате, за да направите процеса много по-бърз.

Размразяване на хладилник стъпка по стъпка

1. Изпразнете хладилника си

Възползвайте се от това като възможност да се отървете от всички боклуци или храни с изтекъл срок на годност, които сте събрали с течение на времето. За да предотвратите развалянето на останалата част от вашата храна, когато я извадите от хладилника, съхранявайте я в хладилни чанти или върху лед.

2. Извадете рафтовете и чекмеджетата от вашия хладилник

Въпреки че не е задължително да ги почиствате всички, това би било чудесно време да го направите. Бъдете внимателни в този момент, тъй като студената пластмаса е по-вероятно да бъде крехка и да се счупи.

Вижте още: 7 предимства на хладилниците за вграждане

3. Изключете хладилника и отворете вратите, за да може ледът да се разтопи

Преместването на хладилника далеч от стената ще улесни почистването на изтичащата вода, както и ще ви даде възможност да метете отзад и отдолу.

В този момент също е важно да поставите няколко купи или кърпи, за да съберете вода, която може да изтече, когато скрежът се стопи.

4. Оставете хладилника отворен и изключен от контакта за осем часа

Ако не бързате, това е най-добрият ви вариант да размразите напълно хладилника, въпреки че ще трябва да намерите по-стабилно и хладно място за съхранение на храна за този период от време.

Как да забързате процеса

1. Поставете съд с гореща или вряща вода в хладилника

Топлината ще помогне за по-бързото топене на леда и сланата, но внимавайте. Не забравяйте да поставите кърпа или одеяло отдолу, за да предпазите пода.

Вижте още: Как да почистите до блясък хладилника отвътре и отвън

2. Използвайте сешоар, за да разтопите малки парченца скреж

За по-големи парчета лед първо ги разтопете малко със сешоар, след това използвайте мека пластмасова шпатула, за да ги отчупите или вземете от хладилника. Използвайте сешоар само ако вашият хладилник няма изолация от стиропор, която може да се разтопи.

Важно е да използвате пластмасова, а не метална шпатула, защото металът може да повреди вашия хладилник.

3. Поставете вентилатор близо до отворения хладилник и го включете

Увеличеният въздушен поток не само ще помогне за по-бързото размразяване на вашия хладилник чрез повишаване на температурата, но също така ще помогне на част от разтопената вода да се изпари. Това ще направи почистването много по-лесно! 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама