Оцетът и содата са неефективни при запушени канали – какво да направите


Оцетът и содата са неефективни при запушени канали – какво да направите
Снимка: iStock

Може да е тревожно, когато водата започне да се оттича по-дълго от мивката и започне да издава странен бълбукащ звук, но има лесен начин да изчистите запушения канал.

Най-голямата причина за запушване на канализацията е, че остатъци от храна, сапун и други мазни продукти влизат в тръбите всеки ден и в крайна сметка ще се запушат.

Много хора използват комбинацията от оцет и сода за хляб за отпушване. Но това е неефективно при борбата със запушени от мазнини канали.

Защо? Содата за хляб е основа, докато оцетът е киселина, тяхната химическа реакция произвежда вода с малко количество сол в нея, а не унищожаващ мазнините препарат за почистване на канализацията. И двете могат да почистят канализацията, но нито оцетът, нито содата за хляб могат да разтворят запушването, а твърде много сода за хляб в тръбата може да влоши ситуацията.

Какво да използвате

По-добре е да използвате вряла вода и препарат за съдове.

Течността за измиване на съдове е предназначена да разгражда мазнините, така че бързо ще може да премахне всякаква мазнина в тръбите, докато топлината от врящата вода ще помогне за разхлабването на всякакви натрупвания в тръбите.

Стъпка по стъпка

За да започнете, сложете да заври вода и изсипете обилно количество препарат за миене в канала.

Ще ви трябват около 120 мл течност за миене на съдове и между 500 до 1000 мл вряща вода в зависимост от размера на вашия канал.

Оставете препарата за съдове да престои няколко минути, за да започне да разгражда мазнината, причиняваща запушването.

Внимателно излейте врящата вода в канала наведнъж и след това я оставете за няколко минути, за да може да си проправи път надолу по тръбата.

След като времето изтече, водата трябва да започне отново да се оттича бързо и мивката ви трябва да е чиста.

Ако водата все още се оттича бавно или е запушена, тогава може да се наложи да повторите това няколко пъти за особено упорити запушвания.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама