Най-доброто време от деня за поливане на растенията


Най-доброто време от деня за поливане на растенията
Снимка: iStock

Поливането на растенията е основна задача, за да оцелеят и процъфтяват. Според експерти всяко растение е 80 процента вода и единственият начин за извличане на вода е през корените, което означава, че правилното поливане е от съществено значение.

По време на горещо време растенията и зеленчуците ще бъдат много жадни и в зависимост от местоположението им може да се нуждаят от поливане два пъти на ден.

Вижте още: Точно така можете да спасите растенията си от преполиване

Една от грешките номер едно, които градинарите правят по това време на годината, е поливането в неправилното време на деня.

Кога е най-добре да поливате растенията

Експертите от Phostrogen казаха: "През пролетта и есента поливайте рано сутрин, но през лятото е най-добре да изчакате до вечерта, тъй като поливането при пълно слънце може да изгори растенията".

При вечерно поливане има по-малък шанс за изпаряване, което означава, че растението действително ще получи цялата вода, която му е дадена.

Ако поливате сутрин, това трябва да става рано когато външната температура е по-ниска, между 5:00 и 7:00 сутринта. Това ще доведе до по-малко загуба на вода за изпаряване, когато денят се затопли.

Вижте още: 8 случая, когато НЕ трябва да поливате растенията си

Въпреки че времето на деня е важно, количеството вода също е важно и въпреки че растенията са жадни в жегата, по-малко определено е повече по време на най-високите температури.

Поливайте ги по-малко всеки ден, вместо да ги напоявате обилно, тъй като това може да увреди растенията. Ако почвата изглежда влажна и не изсъхва бързо, вероятно сте свършили добра работа.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама