Кога да приберете цветята от балкона на закрито


Кога да приберете цветята от балкона на закрито
Снимка: congerdesign / Pixabay

Някои многогодишни цветя не могат да оцелеят при ниски температури, затова трябва да бъдат прибрани на закрито през по-студените месеци.

Кога точно да ги приберете вътре

В идеалния случай цветята трябва да се приберат на закрито, преди нощните температури да паднат под 7°C. С наближаването на есента и нощните температури достигнат около 10°C, започнете да внасяте растенията вътре за зимата.

Повечето тропически растения ще претърпят щети при температури под 4°C. 

Вижте още: Как да се отървете от мушичките от домашните растения

Къде да ги поставите

Ако нямате оранжерия и имате много растения, които се нуждаят от висока влажност, помислете за създаване на рафт или зона за групиране на тези растения. Някои хора пръскат стайните си растения. По-добро дългосрочно решение е да използвате тава с камъчета под вашите растения. Подредете тавите с водоустойчив материал, добавете слой чакъл и поставете саксиите отгоре. Поддържайте чакъла влажен. Също така е добра идея да почистите прозорците си - отвътре и отвън - за да сте сигурни, че цветята получават достатъчно светлина през по-тъмните месеци.

Съвети за грижа за стайни растения

Не преполивайте! Това е най-честата причина за смъртта на стайни растения, които не се нуждаят от много вода през зимата. Оставете горния сантиметър от почвата да изсъхне на допир, преди да поливате отново. Ако се съмнявате, не поливайте. Поливайте сукулентите още по-рядко, когато почвата е изсъхнала няколко дни. Не поливайте в облачно или дъждовно време, тъй като растенията няма да получат достатъчно светлина на закрито, за да изсъхнат.

Растенията се нуждаят от малко, ако има такива, торове през зимните месеци поради по-ниските нива на интензивност на светлината. Наторете през пролетта, точно преди да започне нов растеж.

Ако имате повече растения, отколкото позволява пространството на прозореца, предложете ги на приятел.

Вижте още: Полезно: Как да ускорите цъфтежа на антуриум

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама