Каква е разликата между роза и трендафил


Каква е разликата между роза и трендафил
Снимка: iStock

Със затопляне на времето, всички начинаещи и опитни градинари обръщат внимание към флората, без значение дали говорим за градина, балкон или междублоково пространство. Разбира се, какво е една красива градина без нейно Величество розата?

Оказва се, че много хора не са съвсем наясно с разликата между роза и трендафил, а те представляват различни видове цветя, които притежават уникални характеристики.

Каква е разликата?

Основната разлика между розата и трендафила се състои във външния им вид и по-конкретно в структурата на цветето. Розата има безброй малки листенца, които оформят венчелистчето, докато трендафилът има по-проста и далеч не толкова пищна структура. Листата на трендафила са обикновено линейни и се нареждат едно след друго, докато тези на розата са сърцевидни и с гладка или назъбена повърхност.

Освен това, ароматът е често характерна черта за розата, докато трендафилът не винаги има изразен аромат.

Вижте още: 4 съвета, с които ще берете двойно повече ягоди

Макар много хора да ги бъркат, розата принадлежи към семейство Розови (Rosaceae) и съществува в няколко вида и разновидности, докато трендафилът спада към семейство Лилиеви (Liliaceae) и може да се похвали с дълги, изящни и изправени стъбла.  

рози

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама