Как да се грижите за калдаръмче, за да не спира да цъфти


Как да се грижите за калдаръмче, за да не спира да цъфти
Снимка: iStock

Калдаръмчето, известно още като мъхова роза, е ниско растящо цвете, което обикновено се отглежда като едногодишно. Острите зелени листа са полусукулентни, което прави това цвете устойчиво на суша и топлина. То е много подходящо за засаждане на слънчеви места. Пъпките се затварят през нощта и се отварят отново сутрин, привличайки опрашители като пчели и пеперуди.

Вижте още: Жестоки трикове как да спасите "мъртво" растение

Грижа за калдаръмче

Калдаръмчето е едногодишно растение с лесна поддръжка. Ето основните изисквания за грижи за отглеждането му в саксии или цветни лехи.

  • Засадете на пълно слънце в песъчлива, добре дренирана почва.
  • Поливайте добре по време на дълги периоди на горещо време, но иначе това растение е устойчиво на суша.
  • Калдаръмчето обикновено се отглежда като едногодишно растение, но може да се засади повторно и да се върне през пролетта.
  • Хубаво е да премахвате прецъфтелите цветове, за да насърчавате повече цветни пъпки.

Почва

Калдаръмчето не е твърде придирчиво към почвата, но живее най-добре в рохкава, песъчлива и добре дренирана почва. То ще расте и в рохкава, камениста почва. Избягвайте твърди глинести почви, които могат да попречат на корените им да се развият напълно и също могат да направят растенията податливи на гниене на короната.

Темепература

Тъй като са родом от Южна Америка, тези цветя могат да понасят високи температури. Те също така са неподатливи на висока влажност. Това ги прави добър избор за места, които понякога могат да станат горещи, като например до алея, която абсорбира топлината от асфалт или бетон.

Вижте още: Разберете вашето цвете според месеца ви на раждане

Вода

Калдаръмчето е доста устойчиво на суша цвете, но по време на разгара на сезона на цъфтежа му редовното поливане поддържа цъфтежа жив. Не забравяйте да им дадете вода, ако има продължителен период на екстремни горещини, за да предотвратите изсъхването на пъпките.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама