Как бързо и лесно да премахмете жълтите петна от PVC дограмата


Как бързо и лесно да премахмете жълтите петна от PVC дограмата
Снимка: iStock

Омръзнало ли ви е от пожълтелите и мръсни рамки на дограмата? Безспорно те са един огромен дразнител, защото дори и да са перфектно измити, когато са жълти, никак не изглеждат добре. Идва време за есенното почистване и ако искате отново да имате снежно бяла дограма, определено трябва да пробвате методите, които ще споделим днес с вас.

Как да почистите бялата дограма лесно

Със сапун

Да, правилно сте прочели! Опитайте първо със сапун. Настържете сапун и към него добавете малко вода, така че да се получи гъст разтвор. Потопете гъба в сместа и започнете да търкате леко дограмата, докато замърсяванията не изчезнат.

Дограма

Сода бикарбонат

Към 10 грама сода за хляб прибавете 10 грама прах за пране и залейте с 1 литър вода. След като всичко се разтвори напълно, потопете мека четка и натъркайте рамките, а след това ги забършете с влажна кърпа. Ако по тях има по-упорити петна, нанесете от препарата и изчакайте малко да се накиснат.

Вижте още: Как бързо да премахнете петно ​​от мастило от дивана

Белина

Това е по-агресивен метод, но пък е доста ефективен. Разтворете 10 грама белина в 1 литър вода и с помощта на кърпа навлажнете рамките. Оставете белината да подейства за около 1 час и забършете с мокра кърпа.

Кислородна вода

Изсипете кислородна вода върху влажна кърпа или гъба и започнете да триете дограмата. С кислородната вода ще са нужни повече усилия, но резултат ще има със сигурност.

Вижте още: 5 мощни домашни рецепти за почистване на фуги

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама