Рафтовете на супермаркетите са пълни с различни стоки, които могат да задоволят всеки вкус и често купуваме храни, които не искаме да ядем веднага. Уви, много от тях се развалят и трябва да ги изхвърлим. За щастие има прости и надеждни методи, които ще запазят храната ви свежа за по-дълго време.
Вижте още: Басейните крият опасности за животните, ето как да ги обезопасите
1. Краставици
Запазете краставиците свежи за по-дълго, като ги увиете поотделно в хартия и ги поставите в найлонова торбичка.
2. Заквасена сметана и извара
Съхранявайте кофичката с извара или заквасена сметана в хладилника с дъното нагоре. Това създава ефект на вакуум, който забавя растежа на бактериите.
3. Брашно
За да предотвратите насекоми в брашно, поставете парче ментова дъвка с фолиото върху нея в торбата
4. Плодове
За да запазите плодовете свежи по-дълго, изплакнете ги с разтвор, приготвен от 2 супени лъжици оцет и 3 чаши вода.
Вижте още: 4 растения, които ще превърнат двора ви в озис
5. Домати
Замразените домати могат да се използват в сосове и супи. Така могат да се съхраняват до 6 месеца.
6. Магданоз
Увийте магданоза в леко навлажнена хартиена кърпа и го поставете в найлонов плик, като се уверите, че целият въздух излиза от плика. След това го приберете в хладилника. Магданоза ще останат свежи и няма да изсъхне.
7. Хляб
За да остане хлябът мек и без мухъл, сложете пръчка целина в плика.