Google: 4-те най-популярни интериорни дизайна в момента


Google: 4-те най-популярни интериорни дизайна в момента
Снимка: iStock

Усещането е, че всяка седмица има нова тенденция в дизайна, за която да научите. От Амалфикор до "тъмните академични среди", тенденциите в декорирането на дома непрекъснато предизвикват интереса ни и ни привличат – и може би дори ни вдъхновяват да купим един или два елемента за декорация. Въпреки това, това, което е "ново и следващо", невинаги съответства на това, което повечето хора търсят в дизайна на дома. И така, разгледахме скорошен доклад от Google Trends, за да разберем основните дизайнерски стилове, които хората търсят в момента.

Кейп Код

Сега този стил на дизайн определено е в съответствие с някои основни дизайнерски тенденции, които наблюдаваме през последната година. Помислете за вдъхновен от морето блус, смесен с топли, пясъчни тонове и акценти от естествени текстури, като ратан и юта. Вдъхновен от близостта до плажа, този стил на интериорен дизайн има лека и ефирна естетика, напомняща за морски бриз.

Луксозно бунгало

Терминът "луксозно бунгало" беше втори в списъка с най-модерните стилове на интериорен дизайн, търсени през последния месец. Този стил обаче няма толкова ясен образ, свързан с него, тъй като не е често срещан термин за интериорен дизайн. Всъщност "луксозно бунгало" може да има повече смисъл като термин за отдаване под наем на недвижим имот, обикновено описващ едноетажен дом, който е разположен сред буйна природа. Така че, когато става въпрос за интериорен дизайн, този стил, подобно на стила на Кейп Код, също е вдъхновен от естествената среда. Помислете за много естествена светлина, ярки цветови палитри, луксозен текстил и привлекателни мебели, предназначени за почивка.

Баухаус

Баухаус е името на немско училище по изкуства, което работи от 1919 до 1933 г. Подходът на училището към изкуството, дизайна и архитектурата е толкова влиятелен, че Баухаус става известен като артистично движение и собствен отличителен стил. В интериорния дизайн стилът Баухаус се определя от подхода на първо място към функционалността към декора и мебелите, които имат модерен, минималистичен вид. Основните цветове, свързани със стила Баухаус, са смели първични тонове, а произведението е чисто и геометрично. Забавен факт: Модерният дизайн от средата на века е повлиян до голяма степен от ерата на Баухаус, така че ако обичате този стил, тогава вероятно ще бъдете фен и на това немско дизайнерско движение.

Модерен испански

В интериорния дизайн модерният испански стил често се отнася до смесица от съвременна и традиционна естетика. Модерната половина на този стил се отличава с чисти линии, минималистични мебели и земни тонове, докато другата половина внася богати, рустикални нотки. Това може да включва елементи като теракота, дърво и шарени плочки. Този стил е особено лесен за постигане, ако живеете в къща в испански стил, но може да се създаде и с малки акценти и допълнения.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама