Фуксията ще цъфти през цялото лято с тези 3 лесни стъпки


Фуксията ще цъфти през цялото лято с тези 3 лесни стъпки
Снимка: iStock

Фуксиите са предпочитани за висящи кошници, но без подходяща грижа те могат да умрат преди края на летния сезон.

Когато е в пълен разцвет, растението почти изглежда така, сякаш избухва в купчина фойерверки, падащи каскадно от листата му отгоре… Но ако има един недостатък при отглеждането на фуксия, той е, че много градинари трудно се справят с цветето до средата на лятото.

Как да се грижите за фуксия

Фуксиите обикновено се нуждаят от три неща, за да постигнат максималния си потенциал. Първият е да се уверите, че сте избрали правилното място за вашата висяща кошница, вторият е да сте сигурни, че почвата и водата са правилни, а третият и последен начин да дадете така необходимия тласък е с тор.

Вижте още: Разберете вашето цвете според месеца ви на раждане

Най-доброто място за висящи кошници с фуксия

Има няколко разновидности на фуксия и колко слънчева светлина се нуждаят обикновено зависи от вида на фуксията. Въпреки това, като общо правило, цветето не обича много ярка слънчева светлина и се справя най-добре със сутрешна слънчева светлина и следобедна сянка.

Трябва да се опитате да предпазите висящата си кошница от пълно слънце по средата на деня, особено по време на горещи периоди през лятото. Екстремната топлина може бързо да изсуши растението и да затрудни усвояването на необходимите хранителни вещества.

Важно е също така да не поставяте вашата фуксия на твърде сенчесто място. Намерете място, което получава прилично количество слънце сутрин и малко сянка следобед. Като алтернатива, място със сянка сутрин, но късно следобедно слънце също може да работи.

Правилната почва и вода за висящи кошници с фуксия

Фуксията трябва да се полива редовно, за да не изсъхне. Когато едно цвете изсъхне, и листата, и корените започват да се свиват и сбръчкват. За съжаление, след като това се случи, за растението става още по-трудно да абсорбира влагата.

Фуксиите във висящи кошници трябва да се поливат по-често от тези в земята или в саксии. Ако не сте сигурни кога да поливате, погледнете почвата. Ако почвата е суха на допир, значи е време да напоите висящата си кошница, докато започне да капе.

Вижте още: Цвете скелет: Как да го отглеждаме правилно (ВИДЕО)

Как да наторите висящи кошници с фуксия

За възможно най-голям и най-добър цъфтеж торът може да помогне много. Истинският ключ към успешното торене на фуксия е да захранвате растението бавно. Твърде много тор наведнъж може да предизвика прекомерен растеж на корените и листата – всичко това за сметка на повече цъфтеж.

Препоръчва се използването на доза течен тор на всеки седем до 10 дни, като се гарантира, че растението приема правилните хранителни вещества за правилен цъфтеж.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама