Ето защо да поставите лют червен пипер в градината си още сега


Ето защо да поставите лют червен пипер в градината си още сега
Снимка: iStock

Сложете лют червен пипер на прах в градината поради една много важна причина. Може да звучи странно, но методът е идеалният начин да оставите храна за гладните птици - без тя да бъде крадена от други животни.

Градинари съобщават, че виждат много по-малко птици от нормалното. Смята се, че масовото намаляване на броя на насекомите - спад с цели 80 процента през последните 20 години благодарение на загубата на местообитания и изменението на климата - има косвен ефект нагоре по хранителната верига, тъй като птиците имат много по-малко храна, което ги излага на риск от гладна смърт.

Ето защо градинарите са помолени да направят каквото могат за птиците и да оставят храната за тях. Но един огромен проблем е, че други животни - като катерици - ще се опитат да я откраднат. Тук на помощ идва лютият червен пипер на прах.

Вижте още: 7 необичайни, но гениални приложения на червения и черния пипер

Можете да оставите смес от фъстъци, семена, брашнени червеи и резени от плодове като ябълка за ядене на птици. Могат да се използват и домашни остатъци като сладкиши, варен ориз и галета – въпреки че трябва да избягвате да използвате твърде много от тях. Но поръсете всичко с лют червен пипер на прах и птиците ще имат храната само за себе си. Това е така, защото птиците изобщо не се влияят от лютият червен пипер, докато катериците и лисиците го мразят. Което означава, че храната е изцяло за птиците.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама