7 предимства на хладилниците за вграждане


7 предимства на хладилниците за вграждане
Снимка: iStock

Хладилниците за вграждане са отличителен белег на кухните от висок клас. Факт е, че те са на по-висока цена от свободностоящите и имат по-изискана визия. Но това ли е всичко, което ще спечелите с тези уреди? Има ли причина те да са толкова популярни напоследък и струва ли си изобщо да инвестирате в такъв тип уред? Нека помислим заедно.

За да ви помогнем, разпитахме специалистите и събрахме списък със седемте най-големи предимства на хладилниците за вграждане в сравнение със свободностоящите.

По-дълъг живот

Един стандартен хладилник може да ви служи добре в рамките на 8-10 години. Но моделите за вграждане често са от по-висок клас и работят безпроблемно доста по-дълго. Това означава само едно: получавате по-качествен уред за по-дълго време.

Природосъобразност

Повечето хладилници за вграждане са сравнително нови модели, проектирани и произвеждани по последните изисквания за енергоефективност. Когато ги използвате, не само ще намалите сметките си за електричество, но и ще помогнете за опазването на околната среда.

По-добро качество

Покупката на хладилник за вграждане означава сдобиване с по-висок клас уред не само по отношение на живота му, но и по отношение на качеството. В такъв тип уреди се влагат по-добри и трайни материали. Хладилниците за вграждане изглеждат стилно, лесни са за почистване и са изключително устойчиви на повреди.

Повече размери

Да направите кухнята удобна е истинско предизвикателство, но хладилниците за вграждане лесно могат да се окажат най-доброто решение за вашия случай.

Причината е, че при тези уреди разнообразието от размери е по-голямо, отколкото при стандартните хладилници. Можете да изберете ширина, височина и дълбочина и така да имате практична кухня дори в малко пространство. Така ще можете по-лесно да получите онова, от което имате нужна – повече пространство за готвене или повече място за продукти в хладилника.

Повече пространство в кухнята

Един хладилник за вграждане може да преобрази изцяло кухнята ви. Тези модели обикновено са по-плитки, за да се поместят в стандартите за шкафове. Така ще имате повече място не само за съхранение, но и за допълнителни места за сядане, уреди или декор.

Друга черта, която ще ви хареса, е че когато хладилникът е по-широк и плитък, продуктите не остават „невидими“ в дъното на рафтовете.

Повече стилове

Когато хладилникът за вграждане има стоманени или бели врати, можете да сте сигурни, че ще остане винаги на мода. Но повечето модели днес са създадени така, че предоставят възможност за инсталиране на врати по ваш избор и така стават напълно интегрирани в интериора. Този тип хладилници ще допълнят всяка стилна кухня.

Дизайнерите често използват този трик в малки кухни, като по този начин карат пространствата да изглеждат по-големи, тъй като уредите не дразнят окото. А ако „скритият“ хладилник за вграждане е в дневна с кухня, цялото обзавеждане изглежда по-хомогенно и кухненския кът не е акцент в помещението.

По-приятна визия на кухнята

Хладилниците за вграждане изглеждат много добре във всяка кухня. Те пасват като естествена част от редицата с шкафове, дори когато вратите им са метални. Те остават в една равнина с околните кухненски шкафове и така придават по-изчистен и елегантен външен вид.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама