7 лесни съвета за перфектни пържоли от Гордън Рамзи


7 лесни съвета за перфектни пържоли от Гордън Рамзи
Снимка: Getty Images/Guliver

Колкото и лесно да изглежда готвенето на пържоли, все още има хора, на които им е трудно да направят перфектните стекове или карета. Според Гордън Рамзи това е така, защото има деликатни детайли, на които трябва да обърнете внимание. От определянето на правилната дебелина на пържолата до това дали са правилно подправени – стъпки, които често са пренебрегвани. Ето 7 лесни съвета от известния готвач.

1. Оставете пържолата да се стопли поне 20 минути преди готвене

Гордън Рамзи съветва да готвите месо, което е на стайна температура. Това ще помогне на месото да се сготви равномерно и ще ви помогне да постигнете онова перфектно средно изпечено качество, на което може да се надявате.

2. Винаги подправяйте пържолата си

Никога не забравяйте да добавите подправки към вашата пържола. Подправяйте ги обилно. Губите 35% от подправката в момента, в който отиде в тигана. Така че вземете сол и черен пипер и оваляйте, след което я подправете отново точно преди да отиде в тигана.

Вижте още: Защо месото винаги трябва да почива след готвене

3. Поставете пържолата далеч от вас

Когато поставя пържолата в тигана, Рамзи подчертава, че я поставя „далеч“ от себе си, за да избегне пръскане на масло по ръцете си.

4. Изпичането е важно

„Без цвят, без вкус“, повтаря Рамзи. Ресторантьорът отдава голямо значение на запичането, докато готви своята пържола. Той съветва да оставите тигана да се загрее добре, преди да добавите месото.

5. Добавете билки и чесън за повече аромат

Докато готвите вашата пържола, добавете няколко стръка мащерка, счукан чесън и розмарин.

6. Добавете масло за декадентски вкус

Само няколко минути преди да извади пържолата, Рамзи добавя резен масло. Това не само ще помогне да добавите малко цвят, но и ще направи пържолата по-ароматна.

Вижте още: Топ рецепта: Пържени кюфтета с кашкавал

7. Оставете пържолата да почине

Рамзи съветва да оставите пържолата да почине няколко минути, след като я извадите от тигана.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама